„Lietuva pirmą kartą po Lietuvos nepriklausomybės (atkūrimo – DELFI) turi pirmą politkalinį“, - po teismo verdikto paskelbimo žurnalistams teigė V. Uspaskichas.

„Darbiečių“ įkūrėjas su jam skirta bausme nesutinka ir ketina ginčyti teismo sprendimą. „Tikiuosi, kad apeliacija kitaip įvertins. (...) Per griežta bausmė“, - sakė V. Uspaskichas. Vėliau jis pridūrė, jog šis jo pareiškimas nereiškia kaltės pripažinimo.

Realios laisvės atėmimo bausmės negavęs Vytautas Gapšys teismo nuosprendį taip pat žada skųsti.

Abu „darbiečių“ lyderiai džiaugiasi, jog partija, kaip juridinis asmuo, atsakomybės išvengė. „Kaip dirba, taip ir dirbs“, - sakė V. Uspaskichas, paklaustas, kas laukia valdančiosios koalicijos.

Žurnalistai politikui priminė jo paties pažadus kreiptis į Teisingumo ministeriją ir siekti, kad naujoji partija prisiimtų atsakomybę.

„Neįdomus klausimas. Ar yra dar?“ - išsisuko V. Uspaskichas.

Jis taip pat tvirtino, jog Darbo partijos frakcija Seime nesubyrės. Kaip to įrodymą V. Uspaskichas pateikė faktą, jog frakcijos nariai vieningai susirinko išklausyti teismo nuosprendžio.

Kaip ir anksčiau, jis tikino, esą bylą nagrinėjusi Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija patyrė politinį spaudimą. „Tai yra grynai politinis susidorojimas. Matyt, teisėjai neatlaikė spaudimo“, - sakė V. Uspaskichas.

Politikas pažadėjo kreiptis į pasaulines žmogaus teisių gynimo organizacijas ir Europos Sąjungos šalių vyriausybes. Paklaustas, ar prašysis politinio prieglobsčio užsienyje, jis pakartojo minėtus teiginius.

Paklaustas, ar trauksis iš politikos, Darbo partijos įkūrėjas pažadėjo joje likti dar ilgai.

„Dabar galiu pasakyti, kad jie paliko mane politikoje. Ir man teks dalyvauti ir bendrauti su jumis artimiausius 10-15 metų“, - sakė V. Uspaskichas.

V. Gapšys: sakiau ir sakysiu – esu nekaltas

Tuo tarpu V. Gapšys žurnalistams teigė nesureikšminantis to, jog pats gavo tik piniginę baudą. „Tai neišvengiamai veda į apeliaciją. (...) Žinot, pas mane yra ne bausmėje vien principas. Pas mane yra principas tai, kaip yra įvertinti argumentai, išdėstytos aplinkybės“, - sakė naujasis partijos vadovas.

Trauktis iš Seimo pirmojo vicepirmininko pareigų jis teigė neketinantis. „Sakiau ir toliau sakau, kad aš esu nekaltas dėl man inkriminuojamų nusikalstamų veikų“, - teigė V. Gapšys.

Kaip ir V. Uspaskichas, jis teigė, jog naujoji Darbo partija, kaip juridinis asmuo, lieka švari ir gali toliau dirbti valdančiojoje koalicijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (852)