„Mes manome, kad V. Gailius yra patyręs pareigūnas, sukaupęs didelę patirtį dirbdamas teisėsaugoje, todėl valstybė neturėtų nustumti į užribį tokių specialistų. Manome, kad jo galimybės dirbti parlamentinį darbą su jo patirtimi, žiniomis teisėsaugos srityje tikrai gali pasitarnauti valstybei“, - pridūrė politikas.

Paklaustas, kodėl nebuvo laukta teismo sprendimo, kuris turėtų atsakyti į klausimą, ar V. Gailius buvo teisėtai atleistas iš FNTT direktoriaus pareigų, E. Masiulis teigė, kad Lietuvoje teismai tęsiasi metus ar dvejus, todėl būtų neteisinga „laikyti žmogų kažkur tremtyje“.

V. Gailius yra kilęs iš Joniškio ir yra artimai pažįstamas su Liberalų sąjūdžio Joniškio skyriaus pirmininku Marcijonu Urmonu.

„Mes pasitikime juo, rimtas vyras, profesionalas. Jis yra joniškietis: kilęs, gimęs, augęs, dirbęs Joniškyje“, - teigė M. Urmonas.

„Vitalijus Gailius tikrai yra profesionalus žmogus, jo apsisprendimas dalyvauti politikoje man nekelia kokio nors nusistebėjimo, ir tikrai aukštos kvalifikacijos profesionalo atėjimas į būsimąjį Seimą yra didelis pliusas“, - sakė premjeras Andrius Kubilius po Vyriausybės pasitarimo ir posėdžio.

DELFI primena, kad iš FNTT vadovo pareigų V. Gailių atleido buvęs vidaus reikalų ministras, liberalcentristas Raimundas Palaitis. Savo sprendimą buvęs ministras motyvavo tuo, kad gavo Valstybės saugumo departamento (VSD) siūlymą spręsti dėl V. Gailiaus ir jo pavaduotojo Vytauto Giržado galimybės dirbti su įslaptinta informacija - abu pareigūnai įtarti informacijos nutekinimu apie planus nacionalizuoti banką „Snoras“.

Panaikinus abiejų pareigūnų teisę dirbti su įslaptinta informacija, jie nebeturėjo galimybės dirbti savo darbo, todėl buvo atleisti. Tačiau pareigūnus ginti stojo valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, įmonės „MG Baltic“ valdoma žiniasklaida, taip pat vadinamieji visuomenininkai Darius Kuolys, Alvydas Medalinskas, Audrius Nakas, Romualdas Ozolas, Bronislovas Genzelis, Šarūnas Valentinavičius bei kiti.

Įsisiūbavus politinei krizei tuometis vidaus reikalų ministras R. Palaitis atsistatydino. Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra sakiusi, kad pareigūnai, atleisti pagal įstatymus.

Pats V. Gailius yra kreipęsis į teismą ir prašęs panaikinti buvusio ministro sprendimą atleisti jį iš pareigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (283)