„Aš nežinau teksto, ką ten V. Navickas iš tikrųjų sakė, kokia forma, ką aš galiu vertinti iš lubų. Per mažai žinau, kad galėčiau vertinti niuansus. O tai kad kas nors daro slapta įrašą, savo partijos kolegos, o paskui jį viešina, net jeigu kolega ir neteisingai ar netinkamai kalba, nėra gerai“, - DELFI sakė Europos Parlamento narys.

Jis teigia negirdėjęs viešoje erdvėje išplatinto pokalbio įrašo, todėl norįs apie šią istoriją sužinoti išsamesnės informacijos.

Primenama, kad partijos Priežiūros komitetas pašalino iš partijos pokalbį su Vilniaus meru V. Navicku įrašiusį savivaldybės kontrolierių Šarūną Skučą bei nepasitenkinimą mero politiką reiškusį Senamiesčio skyriaus pirmininką Arūną Totoraitį, o V. Navicko narystę partijoje tik sustabdė.

Šeštadienį Kaune posėdžiaus TS-LKD taryba. Nors jos darbotvarkėje klausimas apie partijos Priežiūros komiteto sprendimą nėra įtrauktas, V. Landsbergis teigia manąs, jog šis klausimas kils spontaniškai.

DELFI primena, kad TS-LKD Priežiūros komitetas Š. Skučą ir A. Totoraitį iš partijos pašalino už neetišką ir amoralų elgesį.

Pirmasis tokios sankcijos susilaukė dėl to, kad įrašinėjo privatų pokalbį, kaip V. Navickas spaudė jį vilkinti kitoms partijoms naudingus sprendimus, antrasis – už amoralų elgesį, mat A. Totoraičio žmona Rasa Totoraitė ir jos motina balandį pateikė skundą policijai dėl smurto.

Pats A. Totoraitis sako, kad iš partijos buvo pašalintas dėl to, jog bandė apginti Š. Skučą inicijuodamas V. Navicko politikos svarstymą skyrių sueigos konferencijoje.

Priežiūros komitetas taip pat sustabdė Vilniaus mero V. Navicko narystę partijoje, tačiau nepašalino jo iš konservatorių-krikdemų gretų, nors Vilniaus skyrių sueigos taryba buvo rekomendavusi šalinti V. Navicką iš partijos bei siūlė jam pačiam trauktis iš pareigų bei nedalyvauti konservatorių-krikdemų rinkimų į savivaldą sąraše.

Tokį sprendimą sueigos taryba buvo priėmusi dėl to, kad įrašytame privačiame pokalbyje Vilniaus meras su keiksmažodžiais spaudė partijos kolegą Š. Skučą vilkinti kitoms partijoms naudingus sprendimus, o naudingus konservatoriams priimti kuo skubiau.

S. Škučas yra sakęs, kad aštriausiai jo ir Vilniaus mero pozicijos susikirto dėl Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties efektyvumo audito analizės. Joje išsakyta abejonių, kad kai kurie viešieji pirkimai galėjo vykti neskaidriai, o tai galėjo lemti šilumos kainos augimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją