V. Tomaševskis DELFI teigė, esą jo partija yra nusiteikusi dalyvauti derybose dėl Vyriausybės sudėties, tačiau netaiko į tokius postus, kaip finansų ministro kėdė.

„Manau, kad realu turėti ministrus. Mes (savivaldos rinkimuose – DELFI) užėmėme aukštą penktą vietą pagal rinkėjų balsus, gavome 6,5 proc. balsų. Aną kartą mes turėjome 5,2 proc. balsų savivaldybių rinkimuose. Galime turėti net keliolika parlamentarų. (...) Turint 10 ar daugiau parlamentarų, natūralu turėti 3 ar daugiau ministrų portfelių, kiek dabar turi liberalcentristai ar Liberalų sąjūdis, - kalbėjo LLRA lyderis. - Kiekviena partija nori turėti finansų ministrą, bet nusistovėjusi tokia praktika, kad finansų ministro portfelį ima ta partija, kuri gavo daugiausiai balsų. (...) Mes turime pakankamai daug žmonių, kurie turi pakankamai kompetencijos vadovauti ministerijoms. Jeigu kalbėti konkrečiai, tai čia galime kalbėti ir apie Švietimo ministeriją, Susisiekimo ministeriją, Žemės ūkio ministeriją, Ūkio ministeriją.“

Pasak V. Tomaševskio, minėtos ministerijos yra kaip tik tos, kuriose LLRA gali „daug nuveikti realizuojant savo programą“.

Švietimo sektoriuje LLRA savo poziciją rodo labai aiškiai – pirmiausiai partija siekia Švietimo įstatymo pakeitimo, V. Tomaševskis taip pat žada siekti švietimo sektoriaus reformos ir mokyklų bei pedagogų darbo vietų išsaugojimo. Tautinių mažumų klausimus kuruojančios Kultūros ministerijos LLRA lyderis tarp prioritetų neminėjo, Užsienio reikalų ministerijos – taip pat.

Ūkio ministerijoje LLRA vedlys pirmiausiai akcentuotų biokuro plėtrą, žemės ūkyje jis siektų naujų darbo vietų kūrimo kaimo vietovėse.

Paklaustas, ar valdančioji koalicija Seime galėtų atrodyti taip, kaip Vilniuje – Artūro Zuoko partija „Taip“, LLRA, Socialdemokratai ir Darbo partija, V. Tomaševskis teigė, jog dar anksti ką nors prognozuoti, o viską parodys derybos.

DELFI primena, jog LLRA partnerių Vilniaus taryboje, „darbiečių“ lyderis Viktoras Uspaskichas taip pat nurodė sieksiąs, kad jo politinei jėgai tektų ūkio, susisiekimo bei žemės ūkio ministrų portfeliai. Darbo partijos pageidavimų sąraše – ir Finansų bei Energetikos ministerijų kontrolė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)