Tai DELFI patvirtino Darbo partijos pirmininkas, europarlamentaras Viktoras Uspaskichas. Pasak jo, „darbiečiai“ sutiktų pakeisti LiCS balsus, kai Seime reikės spręsti dėl Visagino atominės elektrinės (AE) ir suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo.

„Negaliu pasakyti, kad mes kažką palaikysime. Bet strateginius objektus, kurie iš tikrųjų reikalingi Lietuvai... nekalbėjau su frakcija, bet įtikinėsiu, kad reikėtų palaikyti. Jeigu iš tikrųjų, kaip skelbiama, 7, 10, tegul ir 15 lietuviškų centų bus savikaina gaminant elektrą naujoje AE, mes balsuosime dviem rankomis. Tikrai palaikysime SGD terminalo statybą. Tikrai palaikysime. Ir, aišku, jeigu bus įstatymų, liberalizuojančių mokesčių sistemą, kuriant generuojančią ekonomiką – irgi palaikysime“, - kalbėjo V. Uspaskichas.

Pasak jo, konservatoriai nekvietė Darbo partijos pakeisti LiCS valdančiųjų bloke, bet į koalicijos sudėtį „darbiečius“ galbūt patrauktų tokie posūkiai ekonominėje politikoje, kaip lengvatinis pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas būtiniausiems produktams ir kitos dar prieš porą metų „darbiečių“ siūlytos nuostatos.

„Mes neitume (į koaliciją – DELFI), nėra prasmės dabar eiti. Na, nežinau, kas gali atsitikti. Na, jeigu priims mūsų programą, kurią mes siūlėme jiems dar 2009 metais. (...) Ją galima pataisyti, jeigu jie pritartų – aišku, galime eiti, nes tai būtų naudinga Lietuvai“, - svarstė V. Uspaskichas.

Jis pažymėjo, kad šie svarstymai dar nereiškia, jog „darbiečiai“ lipa į siūbuojantį koalicijos laivą.

„Palaikytume, jeigu iš tikrųjų bus pritarta mūsų programai. O mūsų programoje yra numatyta sureguliuoti, subalansuoti mažmeninę rinką, sureguliuoti energetinę sistemą, kad būtų jinai kontroliuojama ir kontroliuojamas pelnas. Ir jeigu bus pritarta kasdienių vartojimo prekių PVM mažinimui – ne 2 ar 3 proc., o rimtai, kaip yra Lenkijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, iš tikrųjų mes palaikytume“, - pažymėjo Darbo partijos lyderis.

Pasak jo, jeigu konservatoriai pritartų minėtoms nuostatoms, „darbiečių“ įsiliejimas į koaliciją taptų įmanomas. „Vardan Lietuvos, vardan generuojančios ekonomikos, kuri šiandien žūtbūt reikalinga valstybei, galim bet ką padaryti. Aš taip galvoju. Nesu kalbėjęs su frakcija, su partija, aš kalbu taip, kaip aš galvoju“, - pridūrė V. Uspaskichas, pažymėdamas, kad tai jo asmeninė, o ne visos partijos ar jos parlamentinės frakcijos nuomonė.

DELFI primena, kad valdančioji koalicija braška per siūles, konservatoriams ir LiCS nesutariant dėl vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio priimto sprendimo atleisti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą. Premjeras Andrius Kubilius ragina R. Palaitį „taisyti klaidas“ ir grąžinti FNTT vadus į darbą, o pats ministras teigia jokios klaidos nepadaręs. Jį lig šio tvirtai rėmė ir LiCS, atmetusi bet kokias galimybes į vidaus reikalų ministro postą deleguoti kitą politiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją