Profesoriams Gunteriui Nimtzui ir Alfonsui Stahlhofenui pavyko išgauti ir išanalizuoti taip vadinamą „tunelio efektą“. Teorija teigia, kad tokiuose tuneliuose egzistuoja „nulinis laikas“.

Atradimas pasiektas šviesos judėjimo tarp dviejų veidrodinių prizmių, esančių metras viena nuo kitos, bandymo metu. Fotonas, kertantis tokį tunelį, galutinį tašką pasiekdavo kartu su šviesa, nors jam teko įveikti pakankamai didelį atstumą.

A. Stahlhofenas teigė, kad tokius bandymus atliko ir kitos laboratorijos ir jos gavo tokius pat rezultatus. „Mes susidūrėmė su paradoksaliu fizikiniu reiškiniu, kai galutiniame taške galima atsidurti nepradėjus judėti“, - sakė jis.

Šis fenomenas patvirtina keletą kvantinės fizikos teiginių apie laiko-erdvės formas, kurios egzistavo iki „didžiojo sprogimo“.

A. Stahlhofenas mano, kad atlikti bandymai patvirtina kitų fizikinių reiškinių buvimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją