Taigi išsamus slaptas tobulų blynų receptas yra toks:100 - [10L - 7F + C(k - C) + T(m- T)]/(S - E). Kuo labiau priartėsite prie skaičiaus „100“, tuo skanesni bus blynai.

Sudėtingoje formulėje L reiškia gumuliukų skaičių tešloje, o C yra tešlos tirštumas.

Raidė F reiškia apvertimus, „k“ yra ideali konsistencija, o T – keptuvės temperatūra.

Ideali keptuvės temperatūra žymima raide „m“, S yra laikas, kiek stovi tešla prieš kepimą, o E yra laikas, kiek iškeptas blynas laikomas iki patiekiant.

Ji pasakė: „Atradau šią formulę, nes labai mėgstu kepti blynus savo dviem dukterims, jos jų negali atsivalgyti.“

„Visų svarbiausia yra tinkama keptuvės temperatūra. Kai aliejus ima po truputį rūkti, reikia pilti tešlą. Be to, svarbu, kad tešlos konsistencija būtų tinkama – tešla negali būti pernelyg skysta, nes blynai bus per trapūs. Taip pat svarbu, kad tešloje nebūtų gumuliukų.“

„Tai galima patikrinti iškėlus šaukštą su tešla – mišinys turi lengvai iš jo ištekėti. Labai svarbu blynus kepti vidutinio dydžio keptuvėje. Jei keptuvė bus per didelė, juos bus sunku apversti.“

„Blynus reikia tiekti karštus, apibarstytus cukrumi ir apšlakstytus citrinos sultimis.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją