Pirminiais duomenimis, protesto akcijoje Tbilisyje dalyvavo nuo nuo 3 iki 5 tūkst. žmonių. Dar apie 2 tūkst. gyventojų į gatves išėjo Batumio mieste.

Protesto akcijų organizatoriai teigia, kad piketuos nuo šeštadienio iki trečiadienio.

Šeštadienio vakarą žiniasklaida pranešė, kad protestuotojai atėjo prie Tbilisio televizijos centro ir pareikalavo, kad opozicijos lyderei būtų suteikta galimybė tiesioginiame eteryje kreiptis į visą Gruzijos tautą. Jeigu šis reikalavimas nebus įvykdytas, grasinama, kad bus imamasi „kitų priemonių“.

Nacionalinis kanalas parodė N. Buržanadzę – opozicijos atstovė iš protesto akcijos buvo parodyta tada, kai ji žmonėms aiškino, jog „nebijo snaiperių“, „yra pasiryžusi paaukoti savo gyvybę“ ir visus gruzinus pakvietė prisijungti prie akcijos.

Sužinojusi, kad jos kalba tiesiogiai buvo transliuojama visai tautai, opozicijos atstovė pareiškė, jog tai dar tik „maža pergalė“.

Anksčiau skelbta, kad protestuotojai Batumyje bandė užimti „Ajara TV“ pastatą, bet juos išvaikė vietos policija. Naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi neįvardytais šaltiniais Gruzijos žiniasklaidoje, iš pradžių pranešė, kad žmonės išsilakstė, kai policija pradėjo į juos šaudyti. Tačiau opozicijos atstovas Manana Salukvadze pareiškė, kad policija panaudojo tik gumines lazdas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją