Sunkią padėtį iliustruoja arabų žiniasklaidoje cituojama fatva (islamo religinio vadovo sprendimas), leidžianti badaujantiems žmonėms valgyti šunis ir kates, informuoja CNN.

Islamas šiaip draudžia valgyti šunis, kates ar asilo mėsą.

Palestiniečių pabėgėlių stovykloje „Yarmouk“ Damaske imamas praėjusį penktadienį mečetėje paskelbė, kad šunis, kates ir asilus galima valgyti, jei badaujama, o parduotuvės apgultyje nebeišmaitina žmonių.

Sirijos vyriausybės karinės pajėgos jau kelis mėnesius yra apsupusios „Yarmouk“ stovyklą ir siekia išvyti sukilėlius.

Per „Eid al Adha“ šventę musulmonai aukoja ėriuką ir dalinasi mėsa su neturtingaisiais. Šventė sutampa su šventa kelione į Meką Saudo Arabijoje, į kurią kasmet suplūsta apie 2 mln. musulmonų.

Interneto svetainėje „YouTube“ įkeltas reportažas, kaip religiniai lyderiai prie Damasko išleidžia fatvą, kuria leidžiama valgyti kates, kačiukus, asilus ir kitus per šaudymą nukautus gyvūnus.

Fatvą skaitantis vyras kreipiasi į pasaulį ir į šventą kelionę išsiruošusius musulmonus, ragindamas pagalvoti apie vaikus Sirijoje, kurie miršta iš bado, kai tuo tarpu kiti gyvena sotūs ir patenkinti.

„Kodėl jie negali pakovoti už mus, už mūsų vaikus, – klausia dvasininkas. – Nejau jie nori, kad galiausiai būtume priversti valgyti mūsų žuvusių kankinių ar mylimų žmonių kūnus, kad išgyventume?“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)