Šis Šarlotėje Šiaurės Karolinoje įsikūręs bankas ėmėsi panašių veiksmų kaip ir "Mastercard Inc." bei "PayPal Inc". Ankstesnieji veiksmai išprovokavo kompiuterių įsilaužėlių atsakomuosius veiksmus, bet "Bank of America" interneto svetainė yra gerai apsaugota, sako ekspertai.

"Šis sprendimas yra grindžiamas mūsų pagrįstu įsitikinimu, kad "WikiLeaks" gali dalyvauti veikloje, kuri, be kitų dalykų, yra nesuderinama su mūsų vidaus politika dėl atsiskaitymų tvarkymo", - sakoma šeštadienį paskelbtame banko pareiškime. Pirmasis apie tokį banko sprendimą pranešė laikraštis "The Charlotte Observer".

"WikiLeaks" yra paskelbusi, kad rengiasi paviešinti dokumentus apie bankus ir kad tarp tų dokumentų gali būti informacija apie "Bank of America".

Į minimą "Bank of America" pareiškimą "WikiLeaks" reagavo "Twitter" žinute, kurioje ragina šalininkus nutraukti visus reikalus su šiuo banku.

"Prašome, kad visi žmonės, kurie myli laisvę, uždarytų savo sąskaitas (banke) "Bank of America", - sakoma šeštadienį paskelbtoje "WikiLeaks" žinutėje. Joje taip pat yra raginimas kompanijoms savo lėšas iš šio banko pervesti kitur.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją