Tai antradienį pareiškė ministras pirmininkas Rishis Sunakas, susitikęs su Lenkijoje dislokuotais britų kariais. Susitikime dalyvavo ir NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas. Aljansas yra nubrėžęs tikslą, kad šalių narių gynybos išlaidos sudarytų 2 proc. BVP. Šiuo metu britai gynybai skiria apie 2,3 proc. BVP.

Rishi Sunako vizitas Lenkijoje

Pasak R. Sunako, per ateinančius šešerius metus į gynybą bus investuota papildomai 75 mlrd. svarų (apie 87 mlrd. eurų). „Šiandien yra lūžio taškas Europos saugumui ir svarbus etapas Didžiosios Britanijos gynybai“, – kalbėjo britų premjeras, kurio toriai šiuo metu apklausose smarkiai atsilieka nuo opozicinės Leiboristų partijos.

NATO vadovas J. Stoltenbergas gyrė Londono įsipareigojimą siekti 2,5 proc. BVP tikslo. „Didžioji Britanija vėl rodo gerą pavyzdį“, – teigė jis. Tai esą teisinga kryptis, J. Stoltenbergas pabrėžė, jog reikia ir JAV parodyti, kad Europa įneša savo indėlį į NATO.

Rishi Sunako vizitas Lenkijoje

R. Sunakas antradienį atvyko į Lenkiją lydimas iždo sekretoriaus Jeremy‘io Hunto ir gynybos sekretoriaus Granto Shappso. Čia buvo numatyti jo pokalbiai ir su lenkų premjeru Donaldu Tusku.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją