Graikija arba Italija parduos man salą, aš paskelbsiu nepriklausomybę, apgyvendinsiu migrantus ir sukursiu jiems darbo vietas, kad jie galėtų pradėti naują gyvenimą“, – rašė verslininkas tviteryje.

Vėliau N. Sawiris interviu televizijai sakė, kad su šiuo planu kreipsis į vyriausybes Graikijoje ir Italijoje. Agentūros AFP paklaustas, ar jo planas yra realus, milijardierius sakė: „Žinoma, kad jį įmanoma įgyvendinti“. Esą yra dešimtys apleistų salų, kuriose galėtų gyventi šimtai tūkstančių pabėgėlių.

N. Sawirio vertinimu, sala gali kainuoti iki 90 mln. eurų. „Tačiau svarbiausias dalykas yra investicijos į infrastruktūrą“, – sakė jis.

Pradžioje tokioje saloje būtų reikalingos laikinos pastogės žmonėms apgyvendinti, kalbėjo N. Sawiris. Vėliau žmonės turėtų pasistatyti namus, mokyklas, universitetus ir ligonines.

Egiptietis pripažino, kad jam gali būti sunku savo planu įtikinti Graikiją ar Italiją. Tačiau jei tai pavyktų, su pabėgėliais bent jau būtų pasielgta kaip su „žmogiškomis būtybėmis“. Jis pridūrė: „Šiuo metu su jais elgiamasi kaip su gyvuliais“.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)