„To nėra pasiūliusi nei viena šalis narė“, – M. Mogherini atsakė į klausimą dėl galimų priemonių prieš Maskvą, atvykusį į ES užsienio reikalų ministrų susitikimą. Numatoma, kad šiame susitikime daugiausiai dėmesio bus skirta Sirijos krizei.

„Tačiau taikome sankcijas Sirijos režimui ... ir, aišku, vyksta diskusijos, dėl (sankcijų išplėtimo), kuris gali būti įmanomas“, – pridūrė buvusi Italijos užsienio reikalų ministrė.

Federica Mogherini

Šie F. Mogherini komentarai, atrodo, skiriasi nuo anksčiau JAV ir Britanijos išsakyto perspėjimo, kad Vakarų šalys svarsto galimybę paskelbti sankcijas prieš ekonominius taikinius Sirijoje ir Rusijoje dėl Alepo miesto apsiausties.

ES jau taiko Rusijai skaudžias sankcijas dėl krizės Ukrainoje, o daugelis Bendrijos narių nelinkusios dar labiau aštrinti padėties ir didinti spaudimą Maskvai.

„Nemanau, kad būtų vaisinga mums dabas ištisas valandas diskutuoti, ar spręstume dėl sankcijų Rusijai, (o jeigu spręstume) – kaip ir kada“, – sakė Liuksemburgo užsienio reikalų ministras Jeanas Asselbornas.

„Visų pirma nerasime konsensuso, o antra – ir esu tuo įsitikinęs – kad dabar tam nėra tinkamas laikas ir kad tai duotų priešingų rezultatų“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)