„Šeštadienį turėjome iš viso 12 200 pabėgėlių ... Šiandien matome kelis šimtus. Atsižvelgiant į vakar dienos skaičius labai aišku, kad mes pasiekėme viršutinę savo galimybių ribą“, – sakė policijos atstovas.

Berlynas užsipuolė ES

Vokietijos transporto ministras sekmadienį užsipuolė Europos Sąjungos (ES) „visišką nesugebėjimą“ saugoti savo išorės sienų – ragindamas imtis priemonių rekordiniam atvykstančių migrantų srautui sustabdyti.

„Dabar būtinos efektyvios priemonės šiam antplūdžiui sustabdyti. Tai apima pagalbą šalims, iš kurių bėga pabėgėliai, ir taip pat apima efektyvią mūsų pačių sienų kontrolę, kuri taip pat nebeveikia turint omenyje ES visišką nesugebėjimą saugoti savo išorės sienas“, – sakoma Alexandero Dobrindto pareiškime.

Prie Graikijos nuskendo dar vienas laivas

Netoli Graikijos anksti sekmadienį apvirtus laiveliui, kuriuo plaukė maždaug 100 migrantų, nuskendo trys žmonės, tarp jų – vaikas, pranešė Atėnų naujienų agentūra.

Pranešime sakoma, kad pakrančių apsaugos pareigūnai po to incidento prie Farmakonisio salos Egėjo jūros pietuose išgelbėjo 68 žmones.

Dar 29 žmonės sugebėjo nuplaukti iki salos kranto, bet pakrančių apsaugos pareigūnai ištraukė ir tris skenduolius, tarp jų – vaiką.

Pareigūnai taip pat toliau ieško keturių vaikų, kurie dingo šeštadienį prie Samo salos apvirtus kitam migrantų laivui.

Šie naujausi incidentai įvyko daugiau kaip savaitė po to, kai žmones visame pasaulyje sukrėtė mažo sirų berniuko Aylano, be gyvybės ženklų gulinčio kniūbsčia viename Turkijos paplūdimyje, nuotraukos.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1181)