Opozicijos politikai ir vyriausybę kritikuojantys žurnalistai jau daug savaičių kaltina koaliciją, kad ši vyriausybei paklusniu propagandiniu kanalu nori pakeisti visuomeninį transliuotoją, kuris apklausose vertinamas kaip objektyvus ir patikimas.

Galutinį sprendimą priims parlamentas, tačiau čia vyriausybinės partijos turi pakankamą daugumą. R. Ficas naujienų agentūrai TASR sakė, jog parlamento sprendimo tikisi birželį.

Kelios nevyriausybinės organizacijos pareiškė rašysiančios laiškus Europos Komisijai ir Europos Parlamentui, siekdamos Briuselio paramos prieš vyriausybės planus. Jau kovo viduryje dešimtys tūkstančių žmonių abiejuose didžiausiuose šalies miestuose Bratislavoje ir Košicėje protestavo prieš gresiantį RTVS išformavimą. Planus kritikavo ir prezidentė Zuzana Čaputova, kurios kadencija baigiasi birželį.

Tiek M. Simkovicova, tiek R. Ficas vis kritikavo RTVS vadovybę dėl šališkumo jų atžvilgiu. Tačiau galiojantys įstatymai neleidžia nušalinti išrinkto generalinio direktoriaus, kurio kadencija baigsis 2027 m., ir jo komandos. Šią kliūtį vyriausybė nori apeiti tiesiog išformuodama visuomeninį transliuotoją ir pakeisdama jį nauju transliuotoju STVR. Pakoreguotame įstatymo projekte bent jau neliko taip pat planuoto vyriausybės ir parlamento kontroliuojamos Programų tarybos, kuri galėtų daryti tiesioginę įtaką radijo ir televizijos programų turiniui, įsteigimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją