"Visuomenės sprendimas aiškiai pavertė niekais susitarimą dėl paskolų ir pažadus Europai bei TVF", - sakė A.Cipras per televiziją.

Jauniausiam šalies politikoje lyderiui, 37-erių A.Ciprui, prezidentas Karolas Papulijas (Carolos Papoulias) pavedė per tris dienas suformuoti vyriausybę, nes ankstesnis mėginimas leisti tai padaryti konservatyviajai Naujosios demokratijos partijai žlugo.

Per visuotinius rinkimus sekmadienį taip ir nepavyko išryškinti absoliutaus nugalėtojo, bet gerokai savo pozicijas sustiprino antrąjį rezultatą pasiekusi "Syriza", pelniusi 52 vietas parlamente.

A.Cipras pažadėjo suformuoti su kitomis kairiosiomis partijomis prieš taupymą nusiteikusią koaliciją ir atšaukti pluoštą darbo įstatymų, kurių reikalavo Graikijos kreditoriai, norėdami sustiprinti konkurencingumą, bet, anot kairuolių, tai būtų katastrofiška darbininkams.

"Piliečiai triuškinamai nubalsavo prieš barbarišką paskolų susitarimo politiką. Jie nutraukė planus birželį imtis 77 naujų griežto taupymo priemonių, atleisti 150 tūkst. valstybės tarnautojų bei taikyti papildomas 11,5 mlrd. eurų sutaupysiančias priemones", - nurodė jis savo kalboje.

"Toks politinis pasirinkimas buvo brandus ir mąstantis", - pabrėžė A.Cipras.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)