„Su Dievo pagalba ir nekreipdamas dėmesio į propagandą, Iranas ir toliau užtikrintai ir rimtai vykdys branduolinę programą. Spaudimas, sankcijos ir nužudymai mūsų nesustabdys. Irano branduolinės programos nesustabdys niekas“, - teigia aukščiausiasis Irano dvasinis lyderis.

Irano ajatola per valstybinę Irano televiziją kalbėjo iš karto po to, kai Jungtinių Tautų tarptautinės atominės energetikos agentūra (TATENA) paskelbė apie žlugusias derybas su Iranu, kurių tikslas buvo išsklaidyti įtarimus, jog Iranas slapta gaminasi branduolinį ginklą.

Teheranas tokius kaltinimus atkakliai neigia, argumentuodamas, jog šalies vykdoma urano sodrinimo programa yra skirta taikiam tikslui – energijos gamybai.

Irano atsisakymas nutraukti įtarimų keliančią branduolinę veiklą tiek civiliniais, tiek kariniais tikslais, neargumentuotas slaptumas ir draudimas JT inspektoriams susipažinti su branduoliniais objektais išprovokavo itin griežtas JT bei atskirai JAV ir Europos sankcijas, kurios šiuo metu nusitaikiusios į šaliai ekonominiu požiūriu tokį svarbų naftos eksportą.

Per pastaruosius dvejus metus buvo nužudyti net keli su Irano branduoline programa dirbę mokslininkai – Teheranas šiais nusikaltimais kaltina priešiškai nusiteikusį Izraelį. Izraelis tokių kaltinimų nekomentuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją