"Kol kas nebuvo įrodytas joks rimtas mano vyriausybės pažeidimas ... Jei įvertinsite mus mažiau nei 100-u proc., tai bus neteisinga ir bailu", - parlamentarams sakė M.Ahmadinejadas - baigiantis beveik valandą trukusiam atsakymui, kurį transliavo valstybinis radijas.

Tai buvo pirmas kartas nuo šios Islamo Respublikos įkūrimo 1979 metais, kai Irano prezidentas iškviečiamas į parlamentą atsakyti į klausimus apie savo valdymą.

M.Ahmadinejadas atmetė bandymus pastatyti jį į nepatogią padėtį klausimais apie Irano nevaldomą infliaciją, įsivaizduojamą jo lojalumo aukščiausiajam lyderiui ajatolai Ali Khamenei susilpnėjimą ir jo argumentus islamo taisyklėms dėl moterų aprangos ir lyčių santykių sušvelninti.

Tačiau ši apklausa akcentavo tai, kad M.Ahmadinejado sėkmė nusisuka prieš antrosios ir paskutinės kadencijos pabaigą kitais metais.

A.Khamenei per pastaruosius metus suvaržė M.Ahmadinejado ambicijas plėsti savo valdžią ir įtaką, 2011 metais anuliavo jo sprendimą atleisti savo žvalgybos ministrą ir griežtai kontroliavo jo politinius sprendimus.

Per šio mėnesio pradžioje įvykusius rinkimus M.Ahmadinejado šalininkų skaičius 290 vietų parlamente sumažėjo, ir dabar dauguma parlamentarų ketina dar labiau apriboti jo valdžią.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją