Šį mėnesį Kyjivas priėmė naujus įstatymus, kuriais sugriežtinamos bausmės asmenims, vengiantiems šaukimo į kariuomenę, ir dviem metais iki 25-erių sumažinamas mobilizacijos amžius – tai dalis pastangų, kuriomis kariuomenė siekia gausinti savo gretas.

„Buvimas užsienyje neatleidžia piliečio nuo pareigų Tėvynei. Todėl vakar nurodžiau imtis priemonių, kad Ukrainoje ir užsienyje būtų atkurtas teisingas požiūris į šaukiamojo amžiaus vyrus. Tai bus sąžininga“, – sakė užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

„Artimiausiu metu Užsienio reikalų ministerija pateiks tolesnių paaiškinimų dėl konsulinių paslaugų gavimo procedūrų įstatymo numatyta tvarka šaukiamojo amžiaus vyrams užsienio diplomatinėse atstovybėse“, – sakė jis.

Jis nepatikslino, kokios priemonės jau įvestos ar yra svarstomos.

Ukrainos pasų biuras antradienį paskelbė, kad sustabdė kai kurių dokumentų išdavimą konsulatuose užsienyje, nurodydamas „technines priežastis“.

Ukrainiečių žiniasklaida skelbia, kad Varšuvoje susidarė tokio pobūdžio paslaugų norinčių gauti vyrų eilės.

Žiniasklaidoje paskelbtame dokumente, kurio Kyjivas nepatvirtino, nurodoma, kad Užsienio reikalų ministerija stabdo konsulinių paslaugų teikimą visiems 18–60 metų amžiaus Ukrainos vyrams.

Paviešintame laiške, kurį pasirašė užsienio reikalų ministro pirmasis pavaduotojas Andrijus Sybiga, teigiama, kad Ukrainos atstovybės užsienyje gyvenantiems vyrams išduos tik dokumentus, leidžiančius jiems grįžti į Ukrainą.

Šis žingsnis greičiausiai įpareigos Ukrainos vyrus grįžti iš užsienio įvairioms administracinėms procedūroms, kurias anksčiau buvo galima atlikti užsienyje.

Ukrainos kariuomenė, kuriai pastaraisiais mėnesiais trūksta ir ginklų, ir žmonių, nuolat užleidžia pozicijas Rusijos pajėgoms, kurios neseniai užėmė rytinį Avdijivkos miestą ir dabar užiminėja aplinkinius kaimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)