89 m. Haroldas Campingas, kuris yra krikščioniško radijo tinklo „Family Stations Inc.“ vadovas, kažkada jau buvo paskelbęs pranašystę – jis išpranašavo, kad Jėzus Kristus į Žemę sugrįš 1994 m. – tačiau ji neišsipildė.

O dabar jis paskelbė neabejojantis, kad gegužės 21 dieną – jau rytoj – pasaulį sudrebins žemės drebėjimas, kuris tikrus tikinčiuosius nublokš į rojų, o netikintieji pražus per kelis mėnesius truksiantį pragarą žemėje.

„Mes neturime nė menkiausios abejonės, kad tai įvyks“, – pasakė jis „Reuters“.

Jo „Family Radio“ tinklui priklauso 66 JAV radijo stotys, kurios per tarptautinius filialus transliuoja programas daugiau nei 30 kalbų.

Jo pasekėjai visoje Amerikoje iškabino apie 2200 plakatų, kuriuose skelbiama apie artėjančią apokalipsę, be to, dešimtys tikinčiųjų važinėja po šalį, skelbdami šią žinią.

Kaip ir kitos H. Campingo pranašystės, ir ši pagrįsta Biblijos skaitymu ir skaičiavimais, prasidedančiais nuo senų įvykių, pvz., pasaulinio tvano.

Tačiau ateistų tai neįtikina.

Takomoje, Vašingtone, ateistai suplanavo šeštadienį surengti vakarėlį, kuris vadinasi „Atvirkštinis skaičiavimas iki pranašystės atsižadėjimo“, nes neabejoja, kad kai Teismo diena neateis, H. Campingas ir „Family Radio“ pakeis savo skelbtą žinią.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją