Trys Rusijos naikintuvai MiG-29 pakilo iš sovietinių laikų lėktuvnešio „Admiral Kuznecov“ ir skrido Sirijos kryptimi.

Jau pakilus į orą buvo pastebėti vieno lėktuvo mechaniniai gedimai, tad lėktuvas apsisuko mėgino grįžti į lėktuvnešį.

Mėgindamas nusileisti į lėktuvnešį, naikintuvas įkrito į vandenį. Rusų gelbėtojų sraigtasparnis ištraukė parašiutą ir pilotą. Kokia piloto būklė, nėra žinoma, pranešė JAV žvalgybos pareigūnai.

Rusija: piloto sveikatai niekas negresia

Rusijos gynybos ministerija pirmadienį nurodė, kad naikintuvo MiG-29 sudužimas neturės įtakos lėktuvnešio „Admiral Kuznetsov“ operacijoms. Pilotas spėjo laiku katapultuotis iš lėktuvo, mėginusio nutūpti ant lėktuvnešio denio, bet dėl techninio gedimo nukrito į jūrą.

„Lakūnas katapultavosi ir gelbėjimo tarnybos pajėgomis pristatytas į lėktuvnešį“, – sakė naujienų agentūrai „Interfax“ vienas ministerijos pareigūnas.

„Piloto sveikatai niekas negresia. Lakūnas pasirengęs atlikti užduotis“, – pridūrė jis.

„Rusijos karo laivų grupė toliau veikia pagal tolimojo plaukiojimo planą. Denio aviacija tebeskraido pagal atitinkamas užduotis“, – nurodė pašnekovas.

Šis lėktuvnešis su lydinčiais laivais į Viduržemio jūros rytinę dalį atplaukė praėjusią savaitę. Jame esantys karo lėktuvai skraido virš Sirijos žvalgybos tikslais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (932)