Paryžiuje paviešintuose dokumentuose pateikiama medžiaga įrodo, jog du buvę sąjungininkai buvo sudarę neteisėtą sandorį, padėjusį N. Sarkozy 2007 metais iškovoti pergalę prezidento rinkimuose.

„Mediapart“, itin gerą reputaciją turinčio tyrimus vykdančio tinklalapio, parengtoje ataskaitoje teigiama, jog N. Sarkozy ir jo sąjungininkai ne kartą lankėsi Libijoje, o visi šie vizitai buvo skirti užsitikrinti finansinę šalies diktatoriaus paramą.

Po vieno iš tokių vizitų, vykusių 2005 metų spalio 6 dieną, N. Sarkozy rinkiminės kampanijos finansavimo klausimai „buvo išspręsti“. Tuo metu N. Sarkozy buvo itin ambicingas Prancūzijos vidaus reikalų ministras, rinkęs lėšas rinkiminei kampanijai – pinigų troškimas buvo toks didelis, jog dabartinis Prancūzijos vadovas sutiko būti remiamas vieno didžiausių tironų istorijoje.

„Mediapart“ teigimu, jų minimi 50 mln. eurų (174 mln. Lt) buvo išplauti per bankų sąskaitas Panamoje ir Šveicarijoje. Sąskaita Šveicarijos banke buvo atidaryta N. Sarkozy partijos UMP lyderio Jeano Francois Cope sesers vardu. Tuomet pinigai atkeliavo pas ginklų prekiautoją Ziadą Takieddine, kuris tuomet tarpininkavo Arabų despotams ir Prancūzijos politikams.

Praeitais metais M. Gaddafi sūnus Saifas Al Islamas Gaddafi atvirai užsiminė, jog Libija finansavo N. Sarkozy dalyvavimą prezidento rinkimuose.

„Sarkozy pirmiausia turi grąžinti pinigus, kuriuos iš Libijos gavo savo rinkiminei kampanijai finansuoti. Mes ją finansavome. Turime detalią tai patvirtinančią informaciją ir esame pasirengę ją paviešinti“, - sakė buvusio Libijos lyderio sūnus.

„Pirmiausia norime, kad šis klounas Libijos žmonėms grąžintų jų pinigus. Jam buvo padėta, kad jis galėtų padėti mums, tačiau jis mus nuvylė. Grąžink mums mūsų pinigus“, - reikalavo M. Gaddafi sūnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją