Elektros tiekimas sutrikdytas visomis keturiomis elektros tiekimo linijomis, skelbia BBC. Dvi jų nutrauktos per atakas penktadienį, likusios - per sprogdinimus naktį iš šeštadienio į sekmadienį.

Rusijos žiniasklaida ir Vyriausybė praneša, kad be elektros liko apie 2 mln. pusiasalio gyventojų.

Rusijos žiniasklaida teigia, kad Chersono regione į Šiaurę nuo Krymo buvo susprogdinti du elektros stulpai ir esą tai padarė Ukrainos nacionalistai. Nacionalistais Rusijoje vadinami visi, kurie nepritaria Maskvos politikai Ukrainos atžvilgiu.

Ukrainos policijos vyresnysis pareigūnas vietoje Ilja Kiva Feisbuko paskyroje paskelbė, kad stulpai buvo susprogdinti, bet daugiau detalių nepateikė.

Socialiniuose tinkluose pasklido nuotraukos, kuriose prie nugriautų elektros stulpų prikabintos Ukrainos vėliavos.

Krymą Rusiją okupavo ir aneksavo praėjusiais metais, tačiau elektros energija pusiasalio gyventojams tiekiama iš Ukrainos.

Rusijos energetikos ministerija pranešime skelbia, kad dėl sprogdinimų 1,89 mln. gyventojų šiuo metu yra be elektros.

Dėl šios priežasties Kryme paskelbta nepaprastoji padėtis. Pranešime taip pat teigiama, kad esant tokiai padėčiai pasitelkta 13 mobilių dujomis varomų generatorių.

Ukrainos žiniasklaida praneša, kad elektros linijos tapo smurtingų nesutarimų objektu tarp Dešiniojo sektoriaus aktyvistų ir policijos.

Remiantis BBC, Krymas elektra generatoriais iš dalies aprūpina tik Simferopolį, Jaltą ir Sakus.

Ukrainos valstybinė elektros įmonė „Ukrenergo“ praneša, kad stulpai sugadinti panaudojus arba sprogstamąsias medžiagas, arba apšaudžius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7824)