Tokį valdžios sprendimą gėjų teisių aktyvistai įvertino labai neigiamai – tai jie pavadino homofobijos, gajos daugiausiai musulmonų gyvenamoje Malaizijoje, apraiška. Malaizijoje už homoseksualius santykius gresia baudžiamoji atsakomybė.

Moksleiviai, kurių amžius nuo 13 iki 17 metų, išsiųsti į vadinamuosius „saviugdos kursus“: paaugliai bus priversti išklausyti kursus, nes jų mokytojai Malaizijos Terenganu valstijoje apibūdino juos kaip moteriškėjančius, teigia šalies švietimo departamento vadovė Razali Daud.

Skelbiama, kad paaugliai privalės lankyti motyvacijos ir religijos paskaitas, jiems taip pat bus teikiama psichologų pagalba. Daugiau informacijos apie „perauklėjimo kursus“ pareigūnė pateikti nepanoro.

Šaltinis skelbia, kad speciali stovykla skirta „sugrąžinti jaunus žmonės į teisingą kelią, kol jie dar nepasiekė tokios stadijos, po kurios nebėra kelio atgal. Moteriškos manieros tarp jaunuolių nėra natūralus reiškinys, tai labai neigiamai paveiktų jų studijas ir ateitį“ – AP naujienų agentūros žurnalistams sakė R. Daud.

Malaizijoje gėjai tvirtina esą šalies valdžios vykdoma politika juos atvirai diskriminuoja. Pavyzdžiui, šalyje galioja įstatymas, kuriuo remiantis už sodomiją baudžiama laisvės atėmimo bausme iki 20 metų. Kai kuriose Malaizijos valstijose kalėjimas gresia net už vyro persirengimą moteriškais drabužiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)