Iki 20 protestuotojų dar suimti siekiant nustatyti jų tapatybę. Daugumai išlaisvintų protestuotojų įteikti šaukimai į teismą dėl chuliganizmo, o likusieji sulaikytieji sekmadienį stos prieš Manheteno teismą, pranešė BBC.

Žmones į gatves nuo rugsėjo vidurio išgina JAV purtanti krizė. Jie piktinasi daug kainuojančiais karais, kuriuose dalyvauja JAV, korupcija, bankų diktatūra ir beprotiška vartojimo kultūra. Pora šimtų žmonių okupavo aikštę prieš Niujorko biržą, kad atkreiptų dėmesį į vis labiau ryškėjančią socialinę nelygybę. 

Dar daugiau pasipiktinusių žmonių pasirodė ant Manhateną ir Brukliną jungiančio Bruklino tilto. Būtent čia veiksmų ėmėsi policija. Šimtai žmonių buvo sulaikyti dėlto, kad trikdė eismą bei dėl chuliganiškų veiksmų.

Judėjimas "Užimk Volstritą"

Aktyvistai iš pradžių buvo užėmę vieną nedidelį parką žemutiniame Manhatane, protestuodami prieš stambių bendrovių finansinį gelbėjimą mokesčių mokėtojų pinigais ir stambiojo verslo įtaką politikai, tačiau šeštadienį jie demonstraciją perkėlė ant tilto.

Judėjimas "Occupy Wall Street" ("Užimk Volstritą"), įkvėptas prodemokratinių Arabų pavasario judėjimų, savo tinklalapyje paskelbė, kad buvo suimti "bent 50" protestuotojų.

Policija buvo uždariusi Bruklino tiltą "kelioms valandoms" vėlyvą popietę, nurodė NYPD, pridūręs, jog daug protestuotojų, kurie liko ant tilto šaligatvio, rūpesčių nesukėlė.

"Occupy Wall Street" pareiškė, kad jų protestai žemutiniame Manhatane yra "mūsų nepasitenkinimo dabartine ekonomikos ir politikos atmosfera simbolinis ženklas".
"Mes atstovaujame visoms rasėms, lytims ir tikėjimams. Mes esame dauguma. Mes esame 99 procentai. Ir mes nebetylėsime", - sakoma judėjimo pranešime.

Protestuotojai savo ilgą ir kol kas nelabai aiškiai suformuluotų nusiskundimų sąrašą papildė skundais dėl policijos žiaurumo, kai vienas aukštas policijos pareigūnas papurškė pipirinių dujų keturiems protestuotojams, kurie dar prieš savaitę buvo uždaryti policijos areštinėje.

Bruzdėjo ir Bostonas

Tuo tarpu Bostone šeštadienį 24 protestuotojai buvo suimti ir apkaltinti įsibrovimu į draudžiamą teritoriją, kai didelė minia pražygiavo pro Amerikos banko biurą.

Šią demonstraciją organizavusi pilietinių teisių organizacijų koalicija "Right to the City" ("Teisė į miestą") nurodė protestuojanti dėl stambiųjų bendrovių godumo ir reikalaujanti sustabdyti bankų vykdomu įkeisto turto konfiskavimus iš prasiskolinusių gyventojų.

Pasak organizatorių, demonstracijoje prie banko pastato dalyvavo apie 3 tūkst. žmonių. Policija protestuotojų skaičiaus neįvardijo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją