D. Trumpas jaunesnysis paviešino visą susirašinėjimą, kuris sudaro apie keturis puslapius ir teigė, kad taip pasielgė siekdamas skaidrumo, rašo „ABC News“.

2016 metų birželio 3 dieną D. Trumpas jaunesnysis gavo laišką, kuriame atvirai rašoma, kad buvęs jo tėvo verslo partneris nori pasidalinti kompromituojančia medžiaga su D. Trumpo kampanija organizuojančiais žmonėmis. Šia informacija su senu D. Trumpo verslo partneriu pasidalino aukštas Rusijos valdžios atstovas, rašo „The New York Times“.

„Dokumentai inkriminuotų H. Clinton ir jos veiklą, susijusią su Rusija ir labai praverstų tavo tėvui“, rašoma laiške. „Tai be abejonės labai svarbi ir jautri informacija ir yra dalis Rusijos bei jos valdžios paramos D. Trumpui“, – rašoma laiške.

Kelių minučių eigoje D. Trumpas jaunesnysis atrašė: „Jei tai, ką tu rašai yra tiesa, tai yra nuostabu. Praėjus keletui dienų tarpininkas Robas Goldstone'as parašė dar vieną laišką, norėdamas suorganizuoti susitikimą.

Birželio 9 dieną susitikimas pagaliau įvyko „Trump Tower“ pastate, jame dalyvavo pats JAV prezidento sūnus su dar keliais prezidentinės kampanijos atstovais – Paulu Manafortu ir Jaredu Kushneriu, bei rusų teisininke.

Kiek anksčiau D. Trumpas jaunesnysis pripažino, kad vyko į susitikimą tikėdamasis gauti kompromituojančios informacijos apie kandidatę į prezidentus H. Clinton, tačiau sakė, kad liko nusivylęs, nes žadėtos informacijos teisininkė nepateikė. D. Trumpo jaunesniojo teigimu, vietoje to neva ji kalbėjo apie galimybę amerikiečiams įvaikinti rusų vaikus ir kitus klausimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)