Pateikiame visą A. Valvuro tekstą:

Žiemos Olimpinės žaidynės Sočyje buvo atšauktos, kai Rusijos pareigūnai sulaikė beveik tris ketvirtadalius sportininkų.

Vienas pirmųjų buvo sulaikytas olandų greitojo čiuožimo sportininkas, kurio „iPod“ buvo įrašytos geriausios „Village People“ dainos. Šiuo metu jis laukia paleidimo už užstatą.

Suimta ir visa Jungtinių Valstijų ledo ritulio komanda, nes Rusijos pareigūnai nusprendė, kad jie mūvi pernelyg aptemptus džinsus. Neįvardytas Federalinės saugumo tarnybos šaltinis nurodė, kad tai yra akivaizdus gėjiškumo ženklas.

Sulaikyti ir visi rogučių sporto dalyviai, rungtyniaujantys vienetų rungtyje, nes pareigūnai jų aprangą pripažino „pernelyg iškrypusia“. Paprašytas pakomentuoti tokį sprendimą, vienas saugumo pareigūnas atsakė: „Jų uniformos pernelyg atviros. Pūpsantys išsikišimai verčia mus jaustis nepatogiai“.

Vienas prancūzų slidininkas buvo suimtas už tai, kad ryšėjo šaliką, kuris, vieno pareigūno teigimu, buvo „visiškai gėjiškas“.

Sulaikyti visi ledrogių sporto komandų nariai, nes Rusijos teisėsaugai pasirodė, kad jie „nederamai liečiasi ir sėdi pernelyg arti“.

Suimti ir visi akmenslydžio žaidėjai vyrai. Žurnalistams paklausus, kodėl, vienas Rusijos saugumo pareigūnas tik suprunkštė ir atsakė: „Vyrai su šluotelėmis? Prašyčiau… argi tai neakivaizdu?“.

Visus nustebino tai, kad vos išlipę iš lėktuvo buvo sulaikyti visi slidininkai, čiuožiantys laisvuoju stiliumi. Vienas Rusijos saugumo narys pažymėjo, kad „laisvasis stilius (angl. freestyle) yra „gyvenimo būdo“ (angl. lifestyle) eufemizmas ir mes neleisime, kad jūsų „gyvenimo būdas“ vestų iš kelio mūsų jaunimą“.

Galiausiai buvo suimtos ir į Sibirą išgabentos Estijos, Latvijos bei Lietuvos komandos. Paklaustas, ką jos bloga padarė, vienas rusų pareigūnas gūžtelėjo pečiais, atsiduso ir tarė: „Nieko, tiesiog sunkiai nyksta seni įpročiai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (490)