Vadinamosios "Sirijos draugų" grupės užsienio reikalų ministrai ir diplomatai per derybas Paryžiuje sutarė "stipriai padidinti" pagalbą Sirijos sukilėliams ir pateikti jiems ryšio įrangos.

Derybose dalyvavusiems su Sirijos vyriausybe kovojančių grupuočių atstovams daugiau entuziazmo suteikė žinia, patvirtinta Prancūzijos užsienio reikalų ministro Laurent'o Fabius'o, apie artimo B.al-Assadui Sirijos generolo pabėgimą.

Rusija neigia remianti Assadą

Rusija neremia jokių veikėjų Sirijoje, bet mano, kad Vakarų šalys, apeliuojančios savokomis "savas-svetimas", vis dar tebėra praeities kategorijose.

"Griežtai atmetame klausimo kėlimą taip, kad Rusija, esant situacijai, kuri susidarė Sirijoje, remia prezidentą Basharą al-Assadą. Klausimo esmė ne konkrečių politinių veikėjų ar vadovų rėmimas, o tai, kad krizinės situacijos sureguliavimo procesams būtų padėtas normalus politinis pagrindas", - pareiškė žurnalistams penktadienį Maskvoje atsakydamas į "Interfax" klausimą Rusijos URM vadovo pavaduotojas Sergejus Riabovas.

"Rusijos Federacija nesiima remti konkrečių politikų ar politinių figūrų Sirijoje, o dirba darbą, kuris, kaip mes tikimės, vis dėlto padės užmegzti taip būtina valdžios ir opozicijos dialogą", - sakė ministro pavaduotojas.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)