Per spaudos konferenciją A. Lysenka sakė: „Šiandien naktį grupė teroristų, apie 300 žmonių, bandė sprukti iš Ukrainos, tačiau Rusijos pasienio pareigūnai pradėjo juos negailestingai šaudyti. Tai jau ne pirmas kartas, kai samdyti teroristai, kurie į Ukrainą atvyksta iš Rusijos Federacijos, neturi galimybės grįžti – jie arba verčiami persigalvoti, arba sumokėti gyvybe“.

„Antiteroristinę operaciją vykdančio Ukrainos pajėgos suteikia teroristams galimybių sudėti ginklus ir taikiai pasiduoti, šia galimybe separatistai vis dažniau pasinaudoja“, - sakė A. Lysenka. Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas priminė ir telefono numerį, kuriuo gali skambinti pasiduoti nusprendę separatistai.

Rusijos sraigtasparniai pažeidė Ukrainos oro erdvę

Ukrainos nacionalinės gynybos ir saugumo tarybos atstovas Andrijus Lysenka pranešė, kad šalies oro erdvę pažeidė trys Rusijos kariniai sraigtasparniai, informuoja „Ukrinform“.

„Šiandien (ketvirtadienį, - ELTA), 8 val. 20 min. (vietos laiku, - ELTA) du „Mil Mi-8“ ir vienas „Mil Mi-24“ sraigtasparniai buvo pastebėti netoli Belovodsko, Krasnotalivkos ir Kamišnės gyvenviečių Luhansko regione, bei šalia Dolžansko sienos kirtimo punkto. Jie demonstratyviai skraidė palei Rusijos ir Ukrainos sieną“, - kalbėjo pareigūnas.

A. Lysenkos duomenimis, oro erdvės pažeidimą užfiksavo Ukrainos pasienio tarnybos pareigūnų būrys. Ukrainos vyriausybė incidentą įvertino kaip Maskvos karinės galios demonstravimą, taip pat neatmetama galimybė, jog orlaiviai vykdė žvalgybines užduotis.

V. Putinas susirūpino

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį išreiškė „didį susirūpinimą“ dėl augančio taikių gyventojų aukų ir pabėgėlių skaičiaus rytinėje Ukrainoje.

„V.Putinas pareiškė esąs labai susirūpinęs dėl daugėjančių taikių gyventojų aukų ir labai išaugusio pabėgėlių iš Ukrainos pietryčių į Rusijos teritoriją skaičiaus“, – nurodoma Kremliaus pranešime, kuris buvo paskelbtas po V.Putino pokalbio telefonu su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentu Francois Hollande.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1177)