Ukrainos kariuomenės žvalgyba praneša, kad visi "Grad" yra atvežti iš 17
Čečėnijoje (nurodoma tiksli jos dislokacijos vieta, tai kelia rimtą susirūpinimą tikriesiems Čečėnijoms kovotojams, dešimtį metų besikaunauntiems su okupantais).

Alčevske, Ukrainos Luhansko srityje, pastebėta karinės technikos kolona su Rusijos Federacijos vėliavomis. Skelbiama, jog yra koloną mačiusiųjų ir Horlivkoje, rašo naujienų agentūra UNIAN.

Kaip užfiksuota vaizdo įraše, patalpintame svetainėje „YouTube“, keli tankai, šarvuočiai ir sunkvežimiai su artilerija juda link Donecko.

Taip pat paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip karinės technikos kolona be skiriamųjų ženklų iš Horlivkos priemiesčio juda link miesto centro.

Iš Rusijos į Donbasą atgabentos salvinės raketinės sistemos „Grad“, šarvuočiai, tankai, sunkvežimiai „Kamaz“ ir kita technika. Suaktyvėjo situacija Charkove.

Apie tai pranešė bataliono „Azov“ vado pavaduotojas Jaroslavas Gončaras savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Šiuo metu šalia Uspenkos iš sraigtasparnių išsilaipino desantas (apie 50–60 asmenų), galimas smūgio taikinys – Amvrosijivka“, - birželio 20 d. savo „Facebook“ paskyroje parašė J. Gončaras.

Taip pat jis pranešė, jog stipriai suaktyvėjo situacija Charkove: vyksta agitacinė veikla, siunčiami diversantai, rašo comments.ua.

Šiek tiek anksčiau J. Gončaras jau buvo pranešęs apie staigų diversantų iš Rusijos veiklos suaktyvėjimą. Jo teigimu, į Antracyto rajoną atgabentos 6 sistemos „Grad“, pro gyvenvietės Dolžanskoje teritoriją pravažiavo 4 sunkvežimiai „Kamaz“ (du iš jų gabeno žmones, kiti du – ginklus), pro Luhansko srities Krasnodono miestą važiavo 10 tankų, 5 šarvuočiai, 7 sunkvežimiai GAZ-66 su zenitinių raketų sistemomis, 20 sunkvežimių „Kamaz“ ir vienas benzinvežis.

Taip pat J. Gončaras pranešė, kad Luhansko oro uostas visiškai užblokuotas, mieste dalinamos skrajutės, kuriose teigiama, jog okupantai turi 248 kovinės technikos vienetus, todėl jiems reikalingi ekipažai. Charkovo srityje užfiksuotos žvalgybinės diversinės grupės.

Apie tai, jog Rusijos karinė technika kirto Ukrainos valstybinę sieną praneša ir Ukrainos Gynybos ministerija.

Ukrainos gynybos ministras Michailas Kovalis pranešė apie mažiausiai dešimt Ukrainos teritorijoje esančių sistemų „Grad“.

„Gavome operatyvią informaciją, jog 10 kovinių mašinų su sistemomis „Grad“ kirto valstybinę Ukrainos sieną ir šiuo metu yra Ukrainos teritorijoje. Vieną mašiną mums pavyko sunaikinti ir užimti, šioje mašinoje mes aptikome įrodymų, jog ji priklauso 18-ajai motorizuotų šaulių brigadai iš Čečėnijos“, - pranešė M. Kovalis.

Anot jo, aptiktos dar 6 tokios mašinos, kurios šiuo metu yra stebimos.
Rusijoje aktyviai renkami savanoriai dalyvavimui prieš Ukrainos kariuomenę Donbase nutaikytuose kariniuose veiksmuose.

Ukraina tikina atgavusi sienos su Rusija kontrolę

Laikinasis gynybos ministras Michailas Kovalas pranešė, kad Ukrainos saugumo pajėgos visiškai kontroliuoja sieną su Rusija, todėl gali užkirsti kelią neteisėtoms ginklų siuntoms iš šios šalies, skelbia „Reuters“.

„Mūsų pajėgos baigė probleminio regiono apsiautimą ir atstatė Ukrainos valstybinę sieną. Praėjusią savaitę visiškai atkirtome galimybę patekti bet kokiai karinei įrangai iš Rusijos Federacijos“, - Aukščiausioje Radoje kalbėjo M. Kovalas.

Tuo tarpu Vašingtono pareigūnai Kijevą įspėjo, kad iš Rusijos teritorijos į Ukrainą netrukus gali atvykti dar daugiau tankų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3765)