Kaip žurnalistus informavo gynybos ministerijos regioninis spaudos centras Lvove, rugpjūčio 23 dieną Luhansko srityje pastebėtas beveik 40 šarvuotų karinių automobilių, trijų raketų paleidimo sistemų „Strela-10“ ir iki 500 kovotojų, kurie greičiausiai atvyko minėtąja technika, telkinys. Neatmetama galimybė, jog šie asmenys į Ukrainą atvyko kartu su tariama humanitarine pagalba iš Rusijos.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos Rovenkų mieste surengė minėtojo objekto ataką, žvalgyba patvirtino, jog teroristų bazė buvo sunaikinta. Taikūs žmonės nenukentėjo“, - teigiama pranešime.

Kaip skelbia spaudos centras, Torezo rajone aptikta baltos spalvos sunkvežimių, tokius duomenis patvirtino ir žvalgyba. Skelbiama, kad šios transporto priemonės, prisidengiančios humanitarinės misijos vardu, iš vieno gamyklos „Motor Sič“, kur renkami sraigtasparniai ir gaminamų jų varikliai, filialų išveža įrangos, kuri gaminama išskirtinai Ukrainoje.

„Tokių vagysčių pastebėjome ir kituose miestuose, kurie patenka į Donecko liaudies respublikos ribas, o Sverdlovske pradėta prekiauti vadinamąja humanitarine pagalba. Pavyzdžiui, pakelis druskos kainuoja ne mažiau 10 grivinų. O Leninėje tai pačiai humanitarinės pagalbos kolonai priklausantys sunkvežimiai stoja prie morgų, kur laikomi žuvusių Rusijos kariuomenės pareigūnų lavonai“, - teigiama pranešime.

Kaip jau skelbė UNIAN, rugpjūčio 23 dieną Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas spaudai Andrejus Lysenka pareiškė, kad sunkvežimiuose, kurie iš Rusijos atvyko kaip humanitarinės pagalbos konvojus, kraunama įranga ir gaminiai iš karinės gamyklos „Topaz“ ir Luhansko šovinių liejyklos.

„Remiantis operatyviniais duomenimis, į Ukrainą iš Rusijos atvykusius sunkvežimius rusai krauna techniką ir gaminius iš Donecko gamyklos „Topaz“, kur gaminamos radarų stotys, bei Luhansko fabriko, kur liejami šoviniai šaulių ginklams“, - pareiškė A. Lysenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2282)