„Jei pažvelgtume į situaciją bei įvertintume jos politinį aspektą – tai pralaimėjimas. Tai Ukrainos pralaimėjimas bei akivaizdi Maskvos sėkmė Europos Sąjungos viduje egzistuojančio susipriešinimo kontekste“, - pareiškė R. Bezsmertnas.

Kaip rašo glavcom.ua, R. Bezsmertnas nemato jokio pagrindo jausti nusivylimą ar baimę.

„Pažvelkime į tai, kas įvyko Vienoje, kaip į bendros dabartinės situacijos sudėtinę dalį. Negalima vertinti šios situacijos neatsižvelgiant į Donecke vykstantį dialogą, Vokietijos užsienio reikalų ministro vizitą ir šią situaciją. Atkreipkite dėmesį į tai, jog Europa ir Ukraina daro viską, kas įmanoma ir neįmanoma, tam, kad būtų išsaugotos paliaubos bei sudaryta galimybė eiti taikos keliu. Tai, ką pasirašydama šią sutartį padarė Maskva, kelia konfliktą Europos viduje, be to, V. Putinas nesutinka pripažinti, kad Donbase kovoja Rusijos piliečiai, tokiu būdu stimuliuodami teroristus. Atkreipkite dėmesį į tai, jog pamiršome, kad Krymas jau užimtas, o tai reiškia, jog iš esmės pripažįstame, jog tai Rusijos teritorija“, - tęsė R. Bezsmertnas.

„Analizuojant situaciją būtina kalbėti apie tai, kas liudija, jog Ukrainoje vyksta karas, akivaizdu, kad sekti Miuncheno pavyzdžiu ar mėginti susitaikyti nepavyks“, - patikino R. Bezsmertnas.

Klausia, kodėl Austrija taip laukė V. Putino

Ukrainos užsienio reikalų ministerija išreiškė susidomėjimą, kodėl Austrija noriai priėmė Rusijos prezidentą V. Putiną, kuris demonstruoja agresiją prieš Ukrainą.

Tokią nuomonę išsakė Ukrainos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Danyla Lubkivskis. Be to, jis paragino nepervertinti V. Putino vizito Vienoje svarbos, skelbia ru.tsn.ua.

„Siūlyčiau nepervertinti to, kas vyko Vienoje – tai ne Rusijos pergalė, ne kieno nors pralaimėjimas. Visai ne tai. Dėl vienos priežasties: mes juk neįvertinome Rusijos prezidento dalyvavimo renginiuose Prancūzijoje, skirtuose sąjungininkų išsilaipinimo metinėms, kaip pergalės ar pralaimėjimo – kai vyko pirmasis šalių kontaktas. Nuo tokių vertinimų susilaikyčiau. Kita vertus, esame vandalizmo liudininkai, neturime liautis apie tai kalbėję pasauliui – vandalizmo, kurį vykdo Kremlius“, - teigia D. Lubkivskis.

Anot Ukrainos užsienio reikalų ministro pavaduotojo, Ukrainos užsienio reikalų ministerija klausia partnerių Austrijoje, kodėl jie priima valstybės agresorės vadovą.

„Norėtume Vienos paklausti, kodėl ir kaip ji sutinka Rusijos vadovą, kurio šalis demonstruoja agresiją prieš Ukrainą. Be to, išsakėme savo susirūpinimą ir dėl šio vizito organizavimo – ar tai reiškia, jog Europos pozicija, demokratijos ir esminių tarptautinės teisės principų pozicija jau nebeveikia? Šį klausimą mes skiriame mūsų partneriams Austrijoje – prašome labai atsargiai rinktis savo strateginius partnerius“, - pridūrė ministro pavaduotojas.

DELFI primena, kad antradienį V. Putinas lankėsi Vienoje, kur susitiko su šalies prezidentu ir kitais valdžios asmenimis. Rusijos prezidentas Austrijoje susitarė dėl dujotiekio statybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)