Iš palydovo darytos nuotraukos rodo, kad per pastaruosius 12 mėnesių Rusija Kaliningrade, prie vakarinės sienos netoli Lietuvos, dislokavo “dviženklį skaičių“ “Iskander“ tipo mobilių raketinių kompleksų, rašo laikraštis.

„Iskander“ gali būti aprūpintos įprastinėmis ir branduolinėmis kovinėmis galvutėmis, jų skriejimo nuotolis yra 500 km, rašoma straipsnyje.

Kaliningrade jau yra dislokuotos raketų sistemos S-400. Maskva teigė, kad jeigu NATO nekreips dėmesio į jos susirūpinimą dėl raketinio skydo elementų Rytų Europoje, ji dislokuos Kaliningrade ties siena su Lenkija ir Lietuva „Iskander“ tipo raketas.

Lietuva, Lenkija ir NATO ne kartą kritikavo Rusijos planus. Pasak Aljanso, raketinis skydas nėra nukreiptas prieš Rusiją ir yra kuriamas gynybos tikslais, turint omenyje tokias priešiškas valstybes kaip Iranas.

Rusijos žiniasklaida anksčiau buvo pranešusi, kad balistines raketas "Iskander" rengtasi dislokuoti Kalininingarde netoli ES šalių sienų dar 2012 metais.

Buvo pranešama ir apie tai, kad aukšti Rusijos karinių jūrų pajėgų vadai 2012 metų pradžioje patvirtino planus tų pačių metų pabaigoje suformuoti dalinį, kuris aptarnaus šiuos raketų kompleksus Kaliningrado anklave, įsiterpusiame tarp ES narių Lenkijos ir Lietuvos.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1370)