Rusijos ambasados komentarai yra visiškai melagingi, o rusų grasinimai padariniais kuo aiškiausiai atmetami, penktadienį Berlyne pareiškė Vokietijos užsienio reikalų ministerijos atstovas.

Ankstesnę dieną Rusijos ambasada Berlyne neigė įtarimus ir piktai pasmerkė Vokietijos užsienio reikalų ministrę Annaleną Baerbock dėl Rusijos ambasadoriaus iškvietimo.

Sulaikytieji įtariami bendradarbiavę su Rusijos žvalgybos agentūromis ir siekę išžvalgyti galimus taikinius Vokietijoje. Pasak prokurorų, svarbiausias jų tikslas buvo „pakirsti karinę paramą, Vokietijos teikiamą Ukrainai prieš Rusijos agresijos karą“.

Viešame pareiškime Rusijos ambasada tvirtino, kad ambasadoriaus Sergejaus Nečajevo iškvietimas yra „akivaizdi provokacija“, kuria siekiama sukelti šalyje dar didesnį „priešiškumą Rusijai“. „Mes aiškiai pasakėme, kad bet kokie nedraugiški veiksmai Rusijos atžvilgiu neliks be padarinių“, – sakoma ambasados pareiškime.

Vokietijos užsienio reikalų ministerijos atstovas sakė, kad Rusijos ambasadoriui buvo aiškiai pasakyta vengti tokios veiklos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją