„Agenstvo“ atliko Kremliaus svetainėje internete skelbiamos V. Putino dienotvarkės analizę. Dėmesys buvo kreipiamas į renginius už Kremliaus ir rezidencijos Novo Ogariove ribų, kuriuose, esą, turėjo dalyvauti pats V. Putinas (laikotarpiu nuo rinkimų kampanijos pradžios kovo 8 dieną iki balandžio 20 dienos). Iš viso kampanijos laikotarpiu buvo skelbiama apie šimtą išvažiuojamųjų renginių, kuriuose dalyvavo V. Putinas (buvo skaičiuojamas kiekvienas Rusijos Federacijos prezidento išvykimas).

Paskutinį priešrinkiminį mėnesį tokių išvykų už Kremliaus ribų buvo 31 – nuo vasario 17 iki kovo 17 dienos. Per tą laiką V. Putinas spėjo aplankyti Čeliabinsko sritį, Tatarstaną, Stavropolio ir Krasnodaro kraštus, taip pat kreipėsi į Federalinį Susirinkimą Maskvos „Gostinyj Dvor“ centre.

Paskutinę savaitę prieš rinkimus (kovo 11-17 dienomis) V. Putinas nei iš Kremliaus, nei iš Novo Ogariovo kojos nekėlė.

Po rinkimų išvykų skaičius drastiškai sumenko. Nuo kovo 17 iki balandžio 17 dienos buvo skelbta viso labo apie dešimt renginių už Kremliaus ir rezidencijos ribų, vienas iš jų – koncertas Krymo aneksijos proga, kuris vyko praėjus dienai po pseudorinkimų. Vos kartą per minimą laikotarpį V. Putinas išvyko už Maskvos regiono ribų: kovo 27 dieną jis vyko į Toržoko miestą.

Itin pastebimai Rusijos Federacijos prezidento aktyvumas sumenko pastarąsias dvi savaites. Nuo balandžio 5 dienos (tą dieną Orske trūko užtvanka) V. Putinas dalyvavo tik dviejuose nuotoliniuose susitikimuose, abu buvo skirti potvynio padariniams, ir viename – su Rusijos vyriausybės atstovais, su kuriais aptarė programinės įrangos įgyvendinimo klausimus.

Taip pat vaizdo skambučiais V. Putinas bendravo su Astrachanės, Vologodsko, Murmansko, Kurgano ir Tiumenės sričių bei Krymo gubernatoriais, Kremliuje priėmė Rusijos Federacijos saugumo tarybos narius, Baltarusijos vadovą Aliaksandrą Lukašenką, užimtumo ministrą Antoną Kotiakovą, Baškirijos vadovą Radijų Chabirovą, Žuvininkystės tarnybos vadovą Ilją Šestakovą, kosmonautų ir Vyriausiosios rinkimų komisijos vadovę Ellą Pamfilovą. Taip pat jis telefonu kalbėjosi su Irano ir Kazachstano prezidentais, o kiekvieną penktadienį – nuotoliu dalyvavo Rusijos saugumo tarybos susirinkimuose. Visi tai vyko Kremliuje arba rezidencijoje Novo Ogariove.

Pastarąsias dvi savaites V. Putinas nebuvo niekur išvykęs.

Balandžio 10 dieną D. Peskovas pareiškė, kad Rusijos Federacijos prezidentas į nuo potvynių nukentėjusius regionus nevyks. Dėl to V. Putinas sulaukė aršios kritikos socialiniuose tinkluose, jo ginti stojo Kremliaus botai.

Pastaraisiais metais prieš rinkimus V. Putinas savo išvykas sumažino iki minimumo. 2023 metais jis viešumoje praleido tik 147 dienas, o tai viso labo penki mėnesiai iš dvylikos. Likusį laiką jis nekišo nosies už savo rezidencijų ribų, į susitikimus su prezidentu nebuvo kviečiami nei žurnalistai, nei kiti asmenys – lankėsi tik artimiausi valdininkai ir lojaliausi politikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)