„Skype” klientas gauna žinutę iš kontaktų sąraše esančio asmens, kuris siūlo pasižiūrėti nuotrauką (.jpg). Paspaudus ant nuorodos į kompiuterį atsisiunčia rinkmena .jpg formatu. Bandant ją aktyvuoti pasileidžia virusas, kuris taip pat išsiuntinėja žinutes visiems kontaktuose esantiems asmenims.

Saugumo sumetimais siūloma neatidarinėti nuorodų su .jpg galūne.

Sekmadienį Ryšių reguliavimo tarnyba pradėjo gauti pirmuosius pranešimus apie virusą, kurį patys vartotojai pakrikštijo „Sandra 2“.

„Šis virusas yra visiškai naujas ir pagrindinė blogybė yra ta, kad jis pats atsinaujina. Toks koks jis buvo sekmadienį, šiandien jau yra modifikuotas. Vakar kai kurios antivirusinės jį aptikdavo, šiandien tik kelios aptinka“, – DELFI sakė RRT Tinklų ir informacijos saugumo skyriaus vedėjas Rytis Rainys.

Šio viruso veikimo principas yra toks pat kaip „Sandra“, tačiau pats kenksmingas viruso kodas yra gudresnis.

„Spėjame, kad virusas visų pirma patikrina, kuria kalba dirba „Skype“ programa. Jeigu ji dirba lietuviškai, tada iš karto siunčia visiems kontaktams lietuviškus pranešimus, jei angliškai, tada anglų kalba siunčia“, – dėstė pašnekovas.

R. Rainys mano, kad prie šio viruso kūrimo prisidėjo ir lietuviai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją