„Vakaruose yra išleista daug knygų, kuriose galima pasiskaityti ne tik apie tai, kaip išsirinkti geriausią modemą ar kaip pagerinti savo naršyklės darbą, bet ir apie tai, kaip interneto vystėsi, interneto kultūrą. Šia knyga siekiame pirmiausia užpildyti šią nišą Lietuvoje", - teigė vienas iš šios knygos sumanytojų, jos sudarytojas ir redaktorius Virginijus Savukynas.

Knygos skyrius rašė žinomi savo sričių specialistai – psichologas Gediminas Navaitis, žurnalistas Rimvydas Valatka, Vilniaus universiteto komunikacijos fakulteto dėstytoja Ugnė Rutkauskienė, interneto saugumo ekspertas Rytis Rainys, M. Mažvydo bibliotekos Elektroninės informacijos skyriaus vedėja Aušra Vaškevičienė ir kt.

„Interneto gidas" sudarytas iš dviejų dalių. Pirmojoje dalyje aprašoma interneto istorija, įvairūs jo kultūriniai ir socialiniai aspektai. Svarbiausias dėmesys kreipiamas ne į technologines detales ir aiškinimus, bet į tai, kaip informacinės technologijos keičia mūsų kasdieninį gyvenimą, kaip IT įsiveržia ir keičia socialinę, politinę, ekonominę, kultūrinę ir psichologinę sferas ir keičia mūsų realybę.

Perskaitę šią knygą sužinosite, kaip funkcionuoja gandai internete ir kaip nuo jų nukentėjo pats A. Brazauskas, kas yra internetinis folkloras ir kaip internetas prisidėjo su Lietuvos nepriklausomybės atgavimo.

Antroje dalyje yra pateikta naudingų, įdomių svetainių adresynas, kurį atrinko savo sričių žinovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją