Programa, gana taikliu pavadinimu "I Am Rich" (liet. "Aš esu turtingas), "Apple" interneto parduotuvėje pasirodė praėjusį antradienį. Jos autorius programą apibūdino daugmaž taip: "Raudonos spalvos piktograma jūsų telefono "iPhone" ar grotuvo "iPod" lange visada primins jums ir kitiems, kad jūs galėjote sau tai leisti... Tai meno kūrinys, neatliekantis jokios funkcijos".

Įdiegus programą "I Am Rich" į telefoną, jo ekrane atsiranda raudonas mirksintis paveikslėlis. Ši programa sukėlė daugelio vartotojų pasipiktinimą, teigusių, kad "Apple" parduotuvė yra ne vieta pokštauti, ir po 24 valandų buvo išimta. Beje, prieš programai patenkant į "Apple" parduotuvę, ją turėjo patikrinti bendrovės darbuotojai, kuriems ji įtarimų matomai nesukėlė.

Dar įdomiau, kad šią programą spėjo įsigyti 8 žmonės - 6 amerikiečiai, prancūzas ir vokietis, nepagailėję už ją pakloti po 1 tūkst. JAV dolerių. Programos kūrėjas Arminas Heinrichas atskaičius mokesčius iš to turėtų uždirbti apie 5,6 tūkst. JAV dolerių. Pasak jo, vis dar atsiranda norinčiųjų įsigyti šią programą.

Tiesa, pats A.Heinrichas iš to užsidirbti neketino, taip jis tikėjosi pareklamuoti kitą savo programą "Calc Pro", kainuojančią 5 JAV dolerius.

"Apple" programų parduotuvė internete buvo pristatyta kartu su atnaujintu telefonu "iPhone". Į ją žmonės gali talpinti ir pardavinėti savo sukurtas programas "Apple" telefonams ir grotuvams, vidutiniškai vienos programos kaina siekia apie 6 JAV dolerius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją