„Mus aplankė IBM delegacija, kuri irgi planuoja steigti savo mokslinių tyrimų ir plėtros departamentą“, - kalbėdamas tribūnoje sakė ministras pirmininkas.

Jo teigimu, IBM delegacija Lietuvoje apsilankė penktadienį bei apžiūrėjo vadinamuosius mokslo slėnius. A. Kubiliaus manymu, IBM mokslo ir tyrimų padalinio steigimas galėtų užtrukti apie metus.

„Po mūsų vizito JAV pavyko, atrodo, įtikinti tiek, kiek susitikome, stambiausių kompanijų atstovų, kad Lietuva yra verta dėmesio jų investicijoms. Ir aš tikrai labai pozityviai vertinu faktą, kad štai lankėsi IBM komanda ir yra svarstoma labai rimtai. Jie lankėsi mūsų vadinamuose slėniuose, tikrai pozityviai vertinu tokius dalykus. O kaip pavyktų tą realizuoti – matysime“, - kiek vėliau žurnalistams komentavo premjeras.

Galimą tarptautinės informacinių technologijų bendrovės padalinio įkūrimą Vilniuje A. Kubilius lygino su banko „Barclays“ informacinių technologijų centru, kuris savo duris taip pat atvėrė Vilniuje.

DELFI primena, kad Vilniuje įsikūręs centras teiks informacinių technologijų paslaugas „Barclays“ pasaulio mažmeninės bankininkystės padaliniui. Skelbiama, kad šis technologijų centras yra vienas iš keturių tokių centrų pasaulyje. Kiti trys centrai veikia Jungtinėje Karalystėje, Indijoje ir Singapūre.

„Barclays“ atstovai pripažino, kad ir iš šių šalių vyriausybių sulaukė dotacijų, bet Lietuvos Vyriausybė neatskleidžia, kokio dydžio buvo finansinės paskatos. Ūkio ministras Dainius Kreivys pripažino, kad ateityje iš biudžeto bus skiriama lėšų darbuotojų mokymui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją