Jie kreipėsi į Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininką Virginijų Domarką bei Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką Joną Lionginą, ragindami papildyti Pridėtinės vertės mokesčio įstatymą.

Pagal šį siūlymą, lengvatinis 5 proc. PVM tarifas nebūtų taikomas leidiniams, kurie Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos priskirti profesinės etikos nesilaikančių viešosios informacijos rengėjų kategorijai.

Dabar lengvatinis 5 proc. PVM tarifas taikomas knygoms (įskaitant brošiūras, lapelius ir panašius spaudinius, vaikiškas knygeles su paveikslėliais, piešimo ir spalvinimo knygeles, spausdintas ar rankraštines natas, žemėlapius, hidrografijos arba panašias schemas, tačiau išskyrus gaublius, kalendorius, užrašų knygeles ir kitus panašaus pobūdžio spaudinius), laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams, bei spausdintą produkciją, kurioje mokama reklama sudaro daugiau kaip 4/5 viso leidinio ploto.

Šį siūlymą pasirašė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, žurnalistų etikos inspektorius Romas Gudaitis, Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos pirmininkė Edita Žiobienė ir „Transparency International“ Lietuvos skyriaus direktorius Rytis Juozapavičius.

Savo siūlymą jie motyvavo žurnalistų etikos inspektoriaus 2001-2002, 2003-2004 ir 2005-2006 metų analitinėse apžvalgose išdėstytas žiniasklaidos kokybės ir etikos problemas bei siekdami stiprinti žurnalistų ir leidėjų savireguliacijos institucinę veiklą, taip pat skatindami kokybinės spaudos vystymąsi.

Profesinės etikos nesilaikančiu leidiniu 2007 metais buvo pripažintas dienraštis „L.T.“, o 2005 metais – dienraštis „Vakaro žinios“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją