Bylą išnagrinėjusi ir penktadienį sprendimą paskelbusi teisėja Natalija Cikoto pripažino, kad dienraštį „L.T.“ leidžianti bendrovė „Ekstra žinios“ pažeidė teisę į atvaizdą ir tuo Mertinams padarė neturtinę žalą. Apygardos teismo sprendimą dienraštis dar galės apskųsti Apeliacine tvarka – tai greičiausiai leidėjai ir padarys, nes su pareikštu ieškiniu jie nesutiko.

„L.T.“ praėjusių metų rugpjūčio 25-ąją paskelbė straipsnį „Nuogi Mertinai – desertas akims/Mertinai Nidoje demonstravo savo grožybes“ bei išspausdino 10 nuotraukų.

Nuogutėlių Mertinų nuotraukos buvo pavaizduotos ne tik per visą pirmąjį laikraščio puslapį, bet ir interneto svetainėje.

Mertinams palankų sprendimą paskelbęs teismas taip pat „L.T.“ uždraudė ateityje spausdinti jų nuotraukas negavus ieškovų sutikimo.

Žurnalistų leidėjų etikos inspektorius yra konstatavęs, kad „L.T.“ pažeidė Mertinų teisę į atvaizdą, kaip teisės į privataus gyvenimo apsaugą, dalį, bei įstatymų, ginančių asmenų teisę į atvaizdą ir privataus gyvenimo neliečiamumą, reikalavimus.

Mertinai tvirtino, kad nuogumas yra saugomas privataus gyvenimo elementas. Nuotraukos pliaže esą buvo padarytos slapta. Todėl, Mertinų nuomone, jiems net nebuvo suteikta galimybė išreikšti savo valią dėl fotografavimo ar nuotraukų panaudojimo.

Prezidento dukra ir aktorius taip pat pastebėjo, kad nuotraukų viešas paskelbimas netenkina teisėto visuomenės intereso gauti informaciją, o sukuriant sensaciją siekta pritraukti skaitytojus bei patenkinti jų smalsumą.

Dienraštis „L.T.“ nesutiko su ieškiniu ir nurodė, kad nuotraukas gavo iš poilsiautojų, kurie tuo metu ilsėjosi su mažamečiais vaikais netoli Mertinų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją