V.Laučius DELFI pasakojo atleistas šįryt „greitai ir gana vulgariai“. Antradienio rytą į darbą atėjęs neseniai paskirtas žurnalą leidžiančios žiniasklaidos bendrovės „Intelligent Media“ direktorius Nerius Gasparavičius esą paaiškino, kad V. Laučius atleidžiamas akcininkų sprendimu.

„Paprastai priežastys turėtų būti susijusios su tiesioginiu profesiniu darbu. Jokių profesinių priekaištų dėl žurnalo leidybos, mano profesinio darbo man neturėjo – tai patvirtino ir jis, ir akcininkai“, - sakė žurnalistas.

Eidamas dirbti į žurnalą V. Laučius buvo sutaręs ir toliau rašyti į portalą DELFI bei dalyvauti televizijos, radijo laidose. Politikos apžvalgininkas spėja, kad jo tekstų turinys ne visada patiko žurnalo savininkams. „Ypač pastaraisiais mėnesiais labai paaštrėjo reakcijos į mano straipsnius DELFI, ypač į tuos, kuriuose buvo kritikuojama Andriaus Kubiliaus vadovaujama Vyriausybė. Bet tai tik mano spėjimas, nežinau, ar taip yra iš tikrųjų“, - kalbėjo V. Laučius.

Jis svarsto, kad spaudimą galbūt galėjo patirti ir patys žurnalo akcininkai. Tačiau V. Laučius sunkiai įsivaizduoja, kas tokio svorio verslo grupei gali daryti spaudimą.

„Tačiau, turint omenyje jų verslo interesus, manau, tas spaudėjas galėjo būti Vyriausybė, kuri galbūt ką nors gero padarė, o štai jų samdomas vyriausiasis redaktorius apie Vyriausybę leidžia rašyti blogai. Tai tik mano spėjimas, prielaida, bet kai man nepaaiškinta, kurie mano profesiniai gebėjimai, darbo rezultatai užkliuvo, nieko kito nelieka, kaip spėlioti“, - kodėl atleistas, svarstė V. Laučius.

Iš akcininkų jis teigė išgirdęs ir apie gautus darbuotojų skundus.

Ką veiks toliau, V. Laučius antradienį atsakyti negalėjo. Žurnalistas užsiminė sulaukęs siūlymų kreiptis į teismą. „Kol kas mėginu suvokti Lietuvos žiniasklaidą valdančių kai kurių grupių mąstymo ypatumus, tam vieno vakaro nepakaks, gal neužteks ir viso gyvenimo“, - sakė jis.

„Buvo susitarta su V. Laučiumi, kad jis nebeis IQ vyriausiojo redaktoriaus pareigų dėl priežasčių, nesusijusių su jo profesiniais sugebėjimais ar pažiūromis. V. Laučius kol kas nėra atleistas“, - situaciją komentavo N. Gasparavičius. Pasak N. Gasparavičiaus, vyriausiojo redaktoriaus pareigų žurnale artimiausiu metu niekas neužims.

„Intelligent Media“ kontrolinis akcijų paketas priklauso bendrovei „SC Baltic Media“. Ši bendrovė taip pat leidžia žurnalą „L’Officiel“.

Mėnraštį „IQ“ leidžia „Scaent Baltic“ kompanijai priklausanti bendrovė „Intelligent Media“. Investicinė kompanija „Scaent Baltic“ yra Rusijos įmonės „Inter RAO JES“ tarpininkė Lietuvoje. „Scaent Baltic“ valdybos pirmininkas yra Jonas Garbaravičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)