Šią problemą mini ir Tarptautinio Vilniaus oro uosto vadovai, aiškindami, kad dėl kamščių padaugėjo keleivių, vėluojančių į lėktuvų reisus.

Kaip teigia Susisiekimo ministerijos Kelių ir kelių transporto specialistai, situacija pagerės 2008 metais, užbaigus pietinį Vilniaus aplinkkelį. Tranzitinės sunkiasvorės krovininės kelių transporto priemonės, važiuojančios Minsko, Lydos ar Klaipėdos kryptimis ir sukeliančios kamščius kelyje į oro uostą, pasuks šiuo aplinkkeliu.

Tokiu būdu sumažės kelių transporto spūstys Naujininkų mikrorajone ir Vilniaus miegamųjų rajonų – Lazdynų, Karoliniškių, Viršuliškių, Justiniškių, Šeškinės, Pašilaičių, Fabijoniškių, Pilaitės ir Baltupio - gyventojams. Be to, pietinis aplinkkelio ruožas – Lazdynų tiltas bei Dariaus ir Girėno gatvė – padės šių rajonų gyventojams ir miesto svečiams greitai nuvažiuoti į Tarptautinį Vilniaus oro uostą.

Padėtis turėtų dar labiau pagerėti, kai po poros metų (2010 m.) bus užbaigtas ir vakarinis Vilniaus miesto aplinkkelis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją