Privataus kapitalo valdoma „flyLAL – Lithuanian Airlines“, privatizuota su 70 mln. litų skola, šiandien jau yra grąžinusi didžiąją dalį senųjų skolų ir nuo balandžio mėnesio dirba pelningai, rašoma įmonės pranešime.

Per balandį-liepą oro bendrovė gavo beveik 1,8 mln. Lt grynojo pelno, kai tuo tarpu pernai tuo pačiu metu buvo patirtas beveik 1,9 mln. Lt nuostolis.

Oro bendrovės „airBaltic“ Lietuvoje vadovas ketvirtadienį teigė nieko nežinąs apie įmonės „flyLAL Group“ ketinimą įsigyti kontrolinį „airBaltic“ akcijų paketą.

Tadas Vizgirda, „airBaltic“ generalinis direktorius Lietuvoje, lrt.lt sakė tik iš žiniasklaidos išgirdęs, kad „flyLAL Group“ siekia kontrolinio „airBaltic“ akcijų paketo.

„Jau gal metai apie „airBaltic“ akcijas kalbama su Skandinavijos avialinijoms (SAS). Tačiau apie tai, kad „flyLAL Group“ ketintų įsigyti „airBaltic“ kontrolinį akcijų paketą, išgirdau tik iš spaudos. Man tai nežinoma. Tiesa, paskutiniu metu daug kalbėta, kad Latvijos Vyriausybė suinteresuota parduoti „airBaltic“ akcijas. Tačiau man pačiam apie tokius ketinimus nieko nebuvo pranešta“, – teigė T. Vizgirda.

52,6 proc. „airBaltic“ akcijų valdo Latvijos Vyriausybė. Kita akcijų dalis – 47,2 proc. – priklauso SAS.

Lietuvos kapitalo aviacijos grupės „flyLAL Group“ 45 proc. akcijų valdo investicijų bendrovė „ŽIA valda“, 30 proc. – elektronikos sprendimų įmonė „Fima“, ketvirtadalis akcijų priklauso kompanijai „Sanitex“.

„flyLAL Group“ pernai uždirbo 9,61 mln. Lt. grynojo pelno, „airBaltic“ – 21,09 mln. Lt.