Advokatų kontora, atstovaujanti bendrovei „RSS Motors“, pateikė du atskirus komunikatus skirtingiems EK direktoratams - transporto ir konkurencijos - dėl jau antrus metus besitęsiančio TVOU neva nesąžiningo konkuravimo su privačia bendrove.

Nesutarimai tarp verslininkų ir TVOU administracijos prasidėjo 2006 m., kai oro uostas nesutiko įleisti į teritoriją antrojo bendrovės „RSS Motors“ kuro užpylimo automobilio.

Po Konkurencijos tarybos tyrimo, kurio metu buvo nustatyti administracijos pažeidimai ribojant konkuruojančios įmonės veiklą, automobilis buvo leistas eksploatuoti. Konkurencijos taryba taip pat paskyrė VTOU 50 tūkst. litų baudą.

Tačiau ta pati istorija pasikartojo 2007 metais, tik jau su trečiuoju automobiliu.

„Be to, TVOU administracija, ribodama bendrovės galimybes konkuruoti, atsisako išnuomoti bendrovei daugiau vietos kuro bazėje, nors jos pakanka saugoti daug didesnius reaktyvinio kuro kiekius“, - sakė „RSS Motors “ direktorius Kęstutis Šilkaitis.

Jo teigimu, kantrybė trūko, kai oro uosto administracija kuro pardavimo konkurse 2008 metams mažiausiai vienai oro bendrovių, vykdančių reguliarius reisus Vilniaus oro uoste, pasiūlė kainą, kuri, kaip manoma, yra mažesnė nei paslaugų savikaina.

"Tarptautinis Vilniaus oro uostas nesiruošia komentuoti nesibaigiančių europarlamentaro A. Degučio pretenzijų (už kurių stovi privataus verslo interesai) šiai strateginės paskirties valstybės įmonei", - DELFI teigė TVOU atstovas spaudai ir ryšiams su visuomene Arūnas Marcinkevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją