Reikalaujama trylikos dokumentų – nuo projektinės užduoties iki tarpinių ar galutinių darbų priėmimo aktų. Gavę prašomus dokumentus, politikai tikisi visuomenei pateikti atsakymą, kas yra kalčiausias, kad gatvės rekonstrukcijos darbai buvo vilkinami ir pagrindinė senamiesčio alėja sutvarkyta nekokybiškai.

„Turiu skaudžios patirties dėl Turgaus gatvės restauracijos. Nors tuomet dėjau visas pastangas, kad nekokybiškai paklotas grindinys būtų perklotas, to pasiekti nepavyko. Todėl jaučiu kaltę prieš miestiečius ir sieksiu, kad bent Tiltų gatvė būtų rekonstruota tinkamai“, – žadėjo vienas kreipimosi iniciatorių Naglis Puteikis.

Jis kol kas nesiryžo įvardyti, ar pagrindinė senamiesčio gatvė yra sudarkyta dėl aplaidumo, ar dėl lėšų iššvaistymo.

„Faktas tas, kad statybininkai įsipareigojo dirbti kokybiškai. Tačiau turėdami patirties dėl Turgaus gatvę restauravusios bendrovės „Konsolė“, kurios nebuvo įmanoma priversti pašalinti darbo trūkumų, Tiltų gatvę rekonstruojantys „Klaipėdos kelių“ statybininkai, matyt, atsipalaidavo. Jie nejautė, kad dirbo miesto centre“, – įsitikinęs N.Puteikis.

Jo teigimu, savivaldybės administracija turi užtikrinti, kad gatvės būtų remontuojamos kokybiškai. Jei valdininkai neįstengia to padaryti, tuomet turi įsikišti miesto politikai.

Tačiau kai kurie administracijos darbuotojai ne kartą džiaugėsi, kad Tiltų gatvės rekonstrukcija atlikta gerai. „Jei savivaldybės administracija juodą vadina balta, tuomet jai reikėtų nueiti pas okulistą. Proto trūkumas gimdo pabaisas“, – tvirtino politikas.

Tačiau jis pripažino, kad Tiltų gatvėje atliktus darbus vertina tik kaip paprastas gyventojas, nes nėra kompetentingas.

Todėl konservatoriai nusprendė savo lėšomis samdytis nepriklausomus ekspertus, kurie įvardytų, kuriose Tiltų gatvės vietose reikia perkloti grindinį.

Šios gatvės rekonstrukcijos darbus valstybinė komisija turėtų vertinti balandį ir pasakyti, ar ji tinkama eksploatuoti. Pagrindinės senamiesčio gatvės remontas miestui kainuos apie 7 mln. litų.