Pirmoji protestuotojų kolona 9 val. pajudėjo nuo Grigiškių ir važiuos pro Gariūnų turgavietę iki Savanorių ir Gerosios Vilties žiedo, toliau – Geležinio Vilko, Ukmergės gatvėmis iki Avižienių kaimo viaduko. Antroji kolona važiuoja tuo pačiu maršrutu atgal – nuo Avižienių viaduko, Ukmergės, Geležinio Vilko gatvėmis, pro Savanorių-Gerosios Vilties žiedą pro Gariūnų turgų – į Grigiškes.

Ši tris valandas truksianti akcija „STOP degalų kainų augimui" rengiama Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava" iniciatyva.

Policija atkreipia vilniečių dėmesį, kad dėl jos gali sutrikti ir visuomeninio transporto eismas. Tokias pat protesto akcijas trečiadienį planuojama surengti ir Marijampolėje bei Utenoje. Šiauliečiai savo miesto gatves kimšo praėjusį penktadienį.

Vežėjai reikalauja sudaryti palankesnes sąlygas degalų importui į Lietuvą, siekiant paskatinti konkurenciją naftos produktų rinkoje ir imtis visų įmanomų veiksmų paraginti Europos Komisiją peržiūrėti akcizų taikymo degalams politiką bendrijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją