Tačiau po pietų „flyLAL" generalinis direktorius Vytautas Kaikaris pripažino, kad atleidimo lapelių padalinta ne tik svetimšaliams. Kiek tiksliai sumažėjo žmonių, jis negalėjo pasakyti. Iki tol įmonėje dirbo per 300 žmonių.

Pasak V. Kaikario, šie pokyčiai padaryti siekiant optimizuoti veiklą. „flyLAL" aiškinimu, šias reformas verčia daryti ir prieš žiemos sezoną mažinamas skrydžių skaičius, ir nepalanki ekonominė padėtis.

Skrydžių skaičius nuo spalio 26 d. mažėja dešimtadaliu - atsisakyta skrydžių į Taliną, Rygą, Briuselį, taip pat vadinamųjų „šiltųjų" krypčių, kuriomis skraidyta vasarą - Malagos, Salonikų, Maljorkos.

Kaip jau anksčiau buvo pranešta, „flyLAL" yra apkaltinusi Latvijos „airBaltic" nesąžininga konkurencija ir siekia iš latvių prisiteisti šimtamilijoninę žalą, o Latvijos susisiekimo ministras Ainaras Šleseris šią savaitę Latvijos žiniasklaidai pareiškė, jog esą „flyLAL" bankrutuos jau šią žiemą".

Tačiau Gedimino Žiemelio, „flyLAL" akcininkės „ŽIA Valda" generalinio direktoriaus, teigimu, A. Šleserio pranašystės susijusios su 200 mln. litų žala, kurią „flyLAL” bando prisiteisti iš „airBaltic”.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją