Lietuvos automobilių kelių direkcijos duomenimis, užmiesčio keliai, išskyrus Vakarų Lietuvą, kur darbai pradėti vėliau, buvo pabarstyti, tačiau specialistai įspėjo važiuoti atsargiai. Dulksnai sustiprėjus, druskos ir smėlio sluoksnis nuplaunamas ir vėl susidaro ledas.

Vilniuje dėl slidžios kelio dangos stoja troleibusai ir autobusai. Taip pat visame mieste įvyko daug techninių avarijų. Didžiausios transporto spūstys fiksuojamos ten, kur vairuotojams tenka kilti į kalną ar leistis nuo jo – Tauro ar Šeškinės kalnų. Nemažos transporto spūstys yra Viršuliškėse ir Lazdynuose.

Kaip DELFI informavo UAB „Grinda“ atstovai, nuo 13 val. į miesto gatves išvažiavę visi įmonės automobiliai barsto kelius druskos ir smėlio mišiniu.

„Darom viską, ką galime, tačiau sąlygos labai sudėtingos: mieste daug automobilių, vairuotojai nepraleidžia barstytuvų, visi kažkur labai skuba“, - skundėsi „Grindos“ dispečeris.

Pasipylė eismo įvykiai ir traumos

Maždaug iki 16 val. Vilniaus policijoje registruoti 67 eismo įvykiai. Tai maždaug dvigubai daugiau nei registruojama esant normalioms oro sąlygoms. Primename, kad į policiją informacija apie eismo įvykius patenka tik tuomet, jei būna sužeistųjų arba vairuotojai nesutaria, kas kaltas.

Anot pareigūnų, didesnis iškvietimų srautas pastebimas po pietų, kai prasidėjo ledu kelio dangą padengiantis lietutis.

Kaip DELFI sakė Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja medicinai Vanda Pumputienė, pavakary pasipylė ir pėsčiųjų traumos. Dar didesnio antplūdžio laukiama piko metu, kai dauguma žmonių baigs darbą.

„Kol kas rimtų traumų nėra – tik patempimai ir sumušimai, tačiau kai kirsi vyresni žmonės, bus ir kaulų lūžių. Daugiausiai pagalbos reikia moterims ir vaikams. Vaikai išdykauja ir nepagalvoja, kad slidu, o moterys išėjusios su tokiam orui visiškai nepritaikytais aukštakulniais.

Dauguma nukentėjusiųjų nė nežinojo, kad yra slidu. Jie nustebę, kad statė koją ir griuvo. Akivaizdu, kad apie tai trūksta informacijos“, - sakė medikė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją