Atsistatydinus buvusiam oro uosto vadovui Mindaugui Ivanauskui, įmonė liko be generalinio direktoriaus. Konkursas šias pareigas užimti buvo paskelbtas sausio 9 d. Dokumentus iki sausio 22 d. pateikė 17 kandidatų, 3 – neatitiko konkurso kvalifikacinių reikalavimų, o vienas – neatvyko į susitikimą su komisija.

Pretendentai užimti Vilniaus oro uosto vadovo pareigas turėjo pristatyti veiklos programas ir savo privalumų aprašymą. Jiems buvo nustatyti reikalavimai turėti aukštą universitetinį išsilavinimą ir penkerių metų vadovaujamo darbo įmonei arba struktūriniam padaliniui patirtį per paskutiniuosius 10 metų.

Komisija, vadovaujama viceministro Arūno Štaro, vertino kandidatų atsakymus į klausimus, jų dalykines savybes, pateiktas veiklos programas ir prisistatymus, kuriuose akcentuojami asmeniniai privalumai.

Konkurso komisija, įvertinusi pretendentų pateiktas programas ir atsakymus į klausimus sudarė geriausius balus gavusių pretendentų užimti pareigas sąrašą ir įvertino, jog geriausias kandidatas užimti Tarptautinio Vilniaus oro uosto direktoriaus pareigas yra Tomas Vaišvila.

Tomas Vaišvila yra baigęs Klaipėdos universitetą, pastaruoju metu dirbo UAB „Baltijos logistikos ir investicijų centro“ komercijos direktorium, anksčiau yra vadovavęs AB „Klaipėdos viešbučiui“, „Olympic casino Reval hotel“. Vedęs, augina dukterį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją